Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013:Γιώργος Παπαστόικας: «Μας βλέπουν σαν αριθμούς και πληρότητες, όχι ως ανθρώπους…»

(Πέμπτη 11 Απριλίου 2013. Ο τότε πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Γιώργος Παπαστόικας, ξεσπά. Και με το δίκαιο του. Τότε οι γιατροί ήταν 21 από 45. Τώρα πόσοι απέμειναν; Από το ρεπορτάζ μας εκείνης της εποχής. Στα ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ποσώς μας ενδιαφέρει ποιοι είναι στην κυβέρνηση, ή ακόμη αν στην διοίκηση του Νοσοκομείου είναι αδερφικοί μας φίλοι. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να έχουν οι συμπολίτες μας την υγειονομική περίθαλψη που τους πρέπει. Και για αυτήν θα πολεμήσουμε είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ στην κυβέρνηση. Θόδωρος Ελευθεριάδης)

Μας μετράνε σαν αριθμούς και πληρότητες, όχι ως ανθρώπους», σχολίασε με αγωνία ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Νάουσας Γιώργος Παπαστόικας στην εκδήλωση του Εργατικού
Κέντρου την Τετάρτη στην Εστία Μουσών, ενημερώνοντας παράλληλα ότι οι μόνιμοι γιατροί έχουν να πληρωθούν εφημερίες από τον Μάρτιο του προηγούμενου χρόνου!
«Έχουμε 21 γιατρούς από...
45 πριν από λίγο καιρό. Αλλά και 100 άτομα μείον στο νοσηλευτικό προσωπικό. Θέλουμε μια διοίκηση που να διεκδικεί προσωπικό, κι όχι μόνο να ελέγχει πότε πάει ο γιατρός στη δουλειά του», συνέχισε ο κ. Παπαστόικας.
«Η αποχώρηση της μαιευτικής σημαίνει μείωση των καθαρών εσόδων του νοσοκομείου. Πώς λοιπόν θα πληρωθούν οι επικουρικοί γιατροί που θέλουν να μας στείλουν;» παρενέβη η νοσηλεύτρια κ. Ανθρακέα. Η οποία μάλιστα τόνισε ότι το σωματείο δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας επειδή ακόμη δεν λειτούργησε η επιτροπή που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. «Τι να κάνουμε να πάμε; Για να οριστεί ακόμη μία επιτροπή που δεν θα συσταθεί ποτέ;» αναρωτήθηκε.
«Η επιτροπή συστάθηκε και έκανε ήδη τη συνάντηση με την 3η ΥΠΕ», απάντησε ο δήμαρχος.
«Ναι, αλλά δεν έχει έναν εργαζόμενο από εμάς», συνέχισε η κ. Ανθρακέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου