Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

28 Μαΐου 2016:Λέτας και Τσαρνούχας σε Παπαδόπουλο: Στο Νοσοκομείο Νάουσας υπάρχουν υποστελεχωμένα τμήματα που λειτουργούν όλο το μήνα, ενώ στη Βέροια όχι, αν και διαθέτουν επτά γιατρούς!

(Ρεπορτάζ μας στις 28 Μαΐου 2016
)

Σημαντικές υπήρξαν οι τοποθετήσεις του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας, γιατρού στο Νοσοκομείο Νάουσας, κ.Θανάση Λέτα, καθώς και του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων κ. Γαβριήλ Τσαρνούχα. Ο κ. Λέτας έκανε λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση από την πολιτεία των γιατρών του Νοσοκομείου της Νάουσας, σε σχέση με αυτών του Νοσοκομείου της Βέροιας."Υπάρχουν υποστελεχωμένα τμήματα Νάουσα  που λειτουργούν όλο το μήνα, ενώ
αντίθετα υπερστελεχωμένα  Βέροια  τα οποία δεν λειτουργούν και τις 30 μέρες μην λειτουργούν, την
στιγμή μάλιστα που διαθέτουν 7 γιατρούς.Εντελόμαστε να εκτελέσουμε δεκαπέντε εφημερίες  το μήνα, ενώ αμειβόμαστε για επτά,Να υπαχθεί το Νοσοκομείο μας  στην τρίτη ζώνη. Λειτουργούμε σήμερα λόγω του φιλότιμου των γιατρών. Λύση δεν βλέπουμε. Έχετε δυνατότητα να μετακινείται ιατρικό προσωπικό αλλά δεν το κάνετε. Η  Βέροια προσέλαβε δυο επικουρικούς μικροβιολόγους, τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε πληρωθεί τις εφημερίες του 2015" είπε ο κ. Λέτας με τον κ. Παπαδόπουλο να τονίζει ότι έχει δίκαιο και ότι με την ορισμό του διοικητή θα πρέπει να υπάρξει ένας κώδικας συνεννόησης σε αυτό το επίπεδο."Μπορεί να κάναμε και λάθη" είπε χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων κ. Γαβριήλ Τσαρνούχα, ο οποίος επεσήμανε στον κ. Παπαδόπουλο, που είχε κάνε αναφορά ότι ο προυπολογισμός του Νοσοκομείου αυξήθηκε από 10,2 εκ. ευρώ σε 11,9 εκ. τον περασμένο χρόνο. ότι το Νοσοκομείο της Νάουσας δεν είδε καμιά ωφέλεια. "Μας λέτε ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες, προφανώς  όμως εμείς δεν είχαμε ωφέλεια, η Βέροια την καρπώθηκε. Δεν μπορούμε να βγάλουμε το έργο, αναστενάζουμε, πρέπει να γίνει πρόσληψη προσωπικού, αλλά άμεσα. Θέλουμε λύση γέφυρα για το μεσοδιάστημε της πρόσληψης μόνιμου ή επικουρικού προσωπικού.  Ηρωικά δείγματα των …τρελών εργαζομένων  στο νοσοκομείο Νάουσας, αφού στη Βέροια  κλείνουν κλινικές, ενώ  εδώ "τεντώνουμε" το προσωπικό για να καλύψουμε τον μήνα"είπε ο κ. Τσαρνούχας.
Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι επισπεύσει τις διαδικασίες για να διοριστεί στη Νάουσα ο πρώτος γιατρός, επισημαίνοντας ότι πρέπει να λυθεί από την 3η ΥΠΕ το πρόβλημα της εφημέρευσης της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου