Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Φραγκούλης Φράγκος προς Παναγιώτη Πικραμμένο: Ντράπηκα, βλέποντας σας να δακρύζετε στην Βουλή

Υπηρέτησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση , των μόλις 37 ημερών,του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου το 2012, όταν η χώρα μας βρισκόταν προ των πυλών μιας εθνικής καταστροφής. Ο λόγος για τον Στρατηγό ε.α, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ κ.Φραγκούλη Φράγκο,ο οποίος και ο ίδιος σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, για τις αθλιότητες που καταλογίζονται σε έναν έντιμο δικαστικό, που υπηρέτησε την δικαιοσύνη επί 40 χρόνια και την υπηρέτησε ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,απέστειλε επιστολή στον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, εκφράζοντας του την βαθιά του λύπη, αλλά και την ντροπή που αισθάνθηκε, βλέποντας τον να
δακρύζει στη Βουλή,"Κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με 120,000 ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, τις 37 ημέρες που (όλο κι όλο) διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Όταν ομού με το 15 μελες του Υπουργικό Συμβουλίου δεν δέχθηκαν την αποζημίωση τους με υπεύθυνη δήλωση στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους,για το διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος.Διαβάστε την επιστολή του προς τον κ. Πικραμμένο.


"Κύριε Πρόεδρε καλησπέρα σας και καλή Σαρακοστή,
Δεν νομίζω πως θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του Προέδρου του ΣΤΕ κυρίου Παναγιώτη Πικραμμένου στη Βουλή.
  Ένας άνθρωπος 73 ετών, ο οποίος υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη για πάνω από 40 χρόνια και έφτασε στην κορυφή της ως Πρόεδρος  του Συμβουλίου Επικρατείας, να δακρύζει προσπαθώντας να πείσει, για την ηθική του ακεραιότητα..
Κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με 120,000 ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, τις 37 ημέρες που (όλο κι όλο) διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Όταν ομού με το 15 μελες του Υπουργικό Συμβουλίου δεν δέχθηκαν την αποζημίωση τους με υπεύθυνη δήλωση στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους,για το διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους.
.Τον άκουσα να λέει: «Χειρίστηκα πολλές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος. Πείτε μου, έχει ακουστεί οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου ποτέ και από κανέναν;»
 «Ειλικρινά, θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου,γιατί κρατήσαμε τη χώρα μας όρθια σε πολύ δύσκολες στιγμές».
Ειλικρινά, ντράπηκα, βλέποντας έναν σεβαστό δικαστικό λειτουργό με λαμπρή επιστημονική κατάρτιση, υψηλό κύρος και ήθος πανθομολογούμενο, να πασχίζει» να πείσει πως δεν έχει καμιά σχέση με όσα του καταμαρτυρούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
Πώς μπορεί να πιστέψει ένας νηφάλιος άνθρωπος ότι πέταξε στα σκουπίδια 40 χρόνια, για να πάρει 120,000 ευρώ κάτω από το τραπέζι;
Ντράπηκα, βλέποντας τον εντιμότατο Πρόεδρο του ΣΤΕ κύριο Παναγιωτή Πικραμμένο να δακρύζει στη Βουλή.

Με βαθιά  εκτίμηση και αγάπη

                     Ο
Επιτιμος Αρχηγος ΓΕΣ

Φραγκουλης Φραγκος
        Στρατηγός εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου