Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

H ΛΑ.Σ Νάουσας για το ζήτημα του Αγίου Νικολάου

Στο πρόσφατο Δ.Σ. όλες οι παρατάξεις  πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣ), αποφάσισαν για το μεγάλο ζήτημα της ΕΤΑ (Επιχείρηση Αγίου Νικολάου).Άποψή μας είναι ότι οι αποφάσεις αυτές, με το περιεχόμενο και τον τρόπο που λήφθηκαν, οδηγούν στην οριστική κατάργηση  των Δημοτικών υπηρεσιών της επιχείρησης, στο πέταγμα των εργαζομένων στην ανεργία  και την  περιουσία του Δήμου  κατευθείαν  στα νύχια «ιδιώτη επενδυτή», έναντι  «πινακίου φακής». Γιατί ο κίνδυνος
πλειστηριασμού της Δημοτικής περιουσίας είναι πλέον άμεσα ορατός.
    Στον αντίποδα όλων αυτών των αποφάσεων  η ΛΑΣ είχε συνολική ξεκάθαρη πρόταση: «Λύση – εκκαθάριση και μεταφορά εργαζομένων-υποχρεώσεων στο Δήμο». Η συγκεκριμένη πρόταση είναι ο μόνος δρόμος, προκειμένου να μην κινδυνέψει η περιουσία του Δήμου και να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. Εδώ, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι, οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν βάρος για τον Δήμο, όπως ιδεολογικά πιστεύουν η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις παρά τις μικροδιαφορές τους. Κι αυτό διότι, η μεταφορά τους στον Δήμο πρόκειται να καλύψει τα χρόνια υπάρχοντα κενά, όπου σήμερα είτε προσλαμβάνονται εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου είτε παραδίνονται υπηρεσίες στην ιδιωτική εργολαβία  είτε ανατίθενται με συμβάσεις έργου. Παράλληλα, η παράταξή μας διαχρονικά πρωτοστατεί στην διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης και όχι περιστασιακά όπως οι άλλοι σήμερα.
    Ο καθένας ας αναλογισθεί, γιατί αυτή η ξεκάθαρη στάση της ΛΑΣ  αποσιωπείται ή παραμορφώνεται και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Να υπενθυμίσουμε, ότι το 2009, όταν πάρθηκε η απόφαση μετατροπής της πρώην  ΔΕΤ  στην σημερινή  Α.Ε.,  επισημάναμε τους κινδύνους της εκκαθάρισης και εκποίησης της Δημοτικής περιουσίας. Δυστυχώς σήμερα δικαιωνόμαστε.
   Τέλος, δηλώνουμε, ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όλες τις πολιτικές μας ευθύνες σύμφωνα με την πρότασή μας. Πιστεύουμε, ότι  μόνο έτσι  διασφαλίζονται ο δημοτικός χαρακτήρας των υπηρεσιών, η περιουσία του Δήμου και οι εργαζόμενοι.

Λαϊκή Συσπείρωση(ΛΑΣ)Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου