Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δυο έργα ύψους 1.200.000 ενέταξε στο νέο ΕΣΠΑ η ΠΚΜ για τις ΔΕΥΑ Βέροιας και Νάουσας

Δυο έργα ύψους 1.200.000 περίπου ευρώ εντάχθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ και αφορούν της ΔΕΥ Βέροιας και Νάουσας. Τα έργα συμπεριλαμβάνονται, μαζί με άλλα 10 σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της βελτίωσης της ποιότητας και διασφάλισης της
 ποσότητας του πόσιμο νερού στην περιφέρειας μας, ύψους 14.000.000 και αξιολογήθηκαν σε σύνολο 17 προτάσεων.

 Η ΔΕΥΑ Βέροιας θα χρηματοδοτηθεί με376.760 ευρώ για την  επέκταση  και  ολοκλήρωση του συστήματος τηλεελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών πόλης Βέροιας και δημοτικών ενοτήτων, ενώ αντίστοιχα η  ΔΕΥΑ Νάουσας με  823.800 ευρώ  για την ενίσχυση και αναβάθμιση υδρευτικών υποδομών Δήμου Νάουσας.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Κουτσογιάννη μας τονίστηκε ότι η δράση θα χρηματοδοτήσει  καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου που θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να ελέγχει την ποιότητα και την καταλληλότητα του νερού στο δίκτυο ύδρευσης.
Για τη δράση αυτή ο ΠΚΜ κ. Τζτιτζικώστας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Με τα έργα που χρηματοδοτούμε πετυχαίνουμε το στόχο μας, που είναι να αποκτήσουν όλες οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας τις απαιτούμενες υποδομές, ώστε να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και επίσης να καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες, να περιοριστούν οι απώλειες νερού και να προχωρήσουμε στην ορθολογική διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων. Τα έργα που εντάχθηκαν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Κεντρική Μακεδονία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου