Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Στην Ημαθία η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Corina Cretu


Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε  το χθες Παρασκευή 7 Απριλίου το  μεσημέρι, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κα. Corina Cretu, συνοδευόμενη από τον Εκπρόσωπο Τύπου της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα.
Σκοπός της παρουσίας της στην περιοχή μας η επίσκεψη έργων που υλοποιήθηκαν μέσω του
Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΑ) σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία.
Μετά την επίσκεψη το πρωί του έργου της ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η κυρία Cretu έφτασε το μεσημέρι στην Ημαθία  ξεναγούμενη στους βασιλικούς τάφους των Αιγών από τον αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό.
Με οικοδεσπότες τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, η Επίτροπος Πολιτικής της Ε.Ε. είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τον τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής μας και να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των έργων και την άρτια εκτέλεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Κεντρική Μακεδονία, που

είναι πρωτοπόρος στην  απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, σε επίπεδο χώρας,
Την αντιπροσωπεία συνόδεψε και ξενάγησε στους βασιλικούς τάφους των Αιγών ο κ. Γιάννης Γραικός.
Κατά την διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε στην υψηλή καλεσμένη ο αντιπεριφερειάρχης Καλαϊτζίδης της δώρισε στην κα. Cretu  ένα βιβλίο με την ιστορία των Αιγών και της Μακεδονίας Δυναστείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και την Σάρισα και την ασπίδα  της Μακεδονικής Φάλαγγας. «Υποδεχθήκαμε σήμερα εδώ στην γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου την κυρία Επίτροπο, η οποία αντιλήφθηκε ότι, τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ, τα οποία επενδύθηκαν στην ανάδειξη της τεράστιας πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής μας, με την κατασκευή του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών, έχουν πιάσει τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για το σημαντικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την Ημαθία και την αναβάθμιση της αναπτυξιακής της υποδομής σε κάθε επίπεδο» δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου