Σάββατο 14 Μαΐου 2011

22ο Φολκλορικό Φεστιβάλ CIOFF - Πυρσού – Νάουσας.Γράφει ο κ. Μανώλης Βαλσαμίδης

Πρόσθεσα στον τίτλο τον όρο ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ, για να γνωριζόμαστε. Έγιναν πολλά τα Φεστιβάλ στην Ημαθία, όπως του Κινηματογράφου στη Νάουσα, της Κιθάρας στη Βέροια, Φεστιβάλ με αξιώσεις και μπράβο. Θα ακολουθήσουν, πιστεύω, και υποφεστιβάλ, γιατί ζούμε σε χρόνια εξειδίκευσης.
Ήδη ο Πυρσός της Νάουσας στη Γενική Συνέλευσή του, που προγραμματίστηκε για τις 5 Ιουνίου, θα αποφασίσει να διαχωρίσει το Φεστιβάλ του σε ενηλίκων και Παιδικό, δημιουργώντας έναν καινούργιο θεσμό, το παιδικό Φολκλορικό Φεστιβάλ Νάουσας με διπλό στόχο, να συνδεθεί ο Πυρσός με την

I.O.V. της UNESCO και να δημιουργήσει μια κίνηση στη Νάουσα στον νεκρό τουριστικά μήνα Μάιο.
Αν αποφασιστεί η ίδρυση του νέου αυτού θεσμού, το παιδικό Φεστιβάλ θα λειτουργήσει από το 2012. Και γιατί να μη συσταθεί και να μη λειτουργήσει ο θεσμός; Θυμίζω στους φίλους αναγνώστες ότι  Παιδικό Φεστιβάλ λειτούργησε στη Νάουσα ως δορυφορικό του Παιδικού Φεστιβάλ της Καρδίτσας.
Πάμε τώρα στο φετινό Φεστιβάλ του Ιουλίου. Στο Φεστιβάλ των ενηλίκων.
1) Να ευχαριστήσουμε θερμά τον βουλευτή κ. Άγγελο Τόλκα για την ευχάριστη είδηση ότι εγκρίθηκε η παραχώρηση στο Σύλλογο της Σχολής Αστυφυλάκων για  τη φιλοξενία των ξένων αποστολών.
2) Για να ευχηθούμε να είναι στο πλάι μας όποιος μπορεί να βοηθήσει. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.
3) Να αναφερθούμε σε ένα από τα συγκροτήματα που μας έρχονται, το γκρουπ της Ινδονησίας, από την Τζακάρτα.
Τι αγώνα κάνουν οι άνθρωποι για να έρθουν στη Νάουσα! Η οικονομική κρίση μαστίζει πολλούς λαούς, κάποιους  άλλους όμως τους χτυπάει η κρίση αξιοπιστίας, η οποία είναι χειρότερη της πρώτης.
Κατέρρευσε το Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης, και τους ανθρώπους τους αφήσανε στο δρόμο με τα αεροπορικά εισιτήρια στο χέρι. Τους υπέδειξαν να πάνε σε ένα Φεστιβάλ στη Β. Κύπρο. Οδύσσεια! Η διαδρομή έγινε Τζακάρτα - Κωνσταντινούπολη– Κύπρος, Κύπρος – Κωνσταντινούπολη – Νάουσα – Κωνσταντινούπολη - Τζακάρτα. Πάνε στην Κωνσταντινούπολη δυο φορές χωρίς λόγο. Και το κόστος; Αυξήθηκε κατά 7.500 δολάρια.
Γράφει ο φίλος πρόεδρος του I.O.V. της UNESCO της Ινδονησίας κ. ANDRIS ADHITRA. Γειά σου φίλε μου κ. Βαλσαμίδη, Πώς είσαι; Πώς είναι η Νάουσα σήμερα; Πώς πάνε οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ. Ελπίζω όλα να προχωρούν ομαλά. Σου γνωρίζω ότι αρχηγός της αποστολής θα είναι ο κ. Leo Mokodompit και ότι το γκρούπ κάνει εντατικές πρόβες στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στη Νάουσα.
Έχουμε όμως άγχος για την εξέλιξη του προβλήματος της μεταφοράς μας από το αεροδρόμιο της Ιστανμπούλ στη Νάουσα. Η ακύρωση του Φεστιβάλ στην Ιστανμπούλ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με αυτούς.
Τι φταίνε οι άνθρωποι! Τόση ταλαιπωρία, τόσο άγχος! Η αξιοπιστία των Φεστιβάλ και των γκρουπ είναι εκ των ων ουκ  άνευ.
Εμείς, με την μεσολάβηση της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, με τον Ελληνικό Τουρισμό και τους φίλους μας  στην Πόλη θα τους πάρουμε τους ανθρώπους από το αεροδρόμιο Αττατούρκ.
Τα γράφω αυτά για ενημέρωση του Κοινού της Νάουσας. Είμαι βέβαιος ότι, όταν έρθουν με το καλό, η Νάουσα, οι θεατές, θα τους υποδεχθούν με τα καλύτερα αισθήματα και με ένα αφειδώλευτα πλούσιο  χειροκρότημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου