Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Η υπογραφή, τον Αύγουστο του 1953, στο Λονδίνο της...παραγραφής των πολεμικών αποζημιώσεων της ναζιστικής Γερμανίας!

Ήταν 8η Αυγούστου του 1953 όταν υπογράφονταν στο Λονδίνο η περιβόητη συμφωνία για την απαλλαγή της Γερμανίας από την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων του Β΄ΠΠ και την διαγραφή απαιτήσεων από...70 χώρες, οι οποίες υπέστησαν τα πάνδεινα από τους προγόνους της Μέρκελ! Το ...πολυθρύλητο  «γερμανικό θαύμα», που ακολούθησε δεν οφείλεται  λοιπόν μόνο από την
"εργατικότητα" του γερμανικού λαού και την βοήθεια των ΗΠΑ αλλά, σύμφωνα και με τους Γερμανούς ιστορικούς, στο ότι δεν ξεπλήρωσε ποτέ τα χρέη του, τα οποία δημιούργησε με την λαίλαπα της ναζιστικής παραφροσύνης και τα εκατομμύρια θύματα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Γερμανοί.
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα οι αποζημιώσεις αφορούν τις κάθε μορφής καταστροφές που υπέστη το ελληνικό κράτος όχι ως αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά και τις αποζημιώσεις που διεκδικούν οι απόγονοι των θυμάτων από μαζικές σφαγές αμάχων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ναζιστικής τακτικής για αντίποινα. Και φυσικά η Ελλάδα διεκδικεί (διεκδικεί τρόπος του λέγειν βέβαια αφού όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της χώρας μας ποίησαν την...νήσσαν)την έντοκη αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που «άρπαξε» η Γερμανία από την τράπεζα της Ελλάδας, το οποίο είναι ένα διαφορετικό θέμα από τις πολεμικές αποζημιώσεις
Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους Γιούργκεν Κάιζερ τονίζει ότι για χρόνια οι Γερμανοί απωθούσαν το γεγονός ότι η χώρα τους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν υπερχρεωμένη, όπως σήμερα η Ελλάδα ή κάποιες υπό ανάπτυξη χώρες:
«Μαθαίναμε τότε ότι το οικονομικό θαύμα οφειλόταν στην εργατικότητα του λαού μας και στους Αμερικανούς, οι οποίοι μας βοήθησαν με χρήματα και για αυτό εμείς τους στηρίζουμε όπου μπορούμε. Αυτά γνώριζα για τη περίοδο αυτή. Δυστυχώς ένα κομμάτι της ιστορίας μας αγνοήθηκε επιμελώς».Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν στο αστρονομικό ποσό εποχής του 1940 των 30 δις. μάρκων! Αξίζει φυσικά να τονίσουμε ότι μεταξύ των δανειστών που αποδέχθηκαν αυτή την πανάθλια συμφωνία το 1953 ήταν και η γνωστή μας... "Ψωροκώσταινα", κοινώς Ελλάδα, που με πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Παπάγο αποδέχθηκε την διαγραφή του χρέους της, τότε, Δυτικής Γερμανίας. Και έτσι αντί να έρθουν οι Γερμανοί να δουλέψουν στην χώρα μας, οι Έλληνες έγιναν μετανάστες στα ανθρακωρυχεία και τα εργοστάσια μιας χώρας που μια δεκαετία μόλις πριν ερήμωσε τα πάντα στον τόπο μας!
Αύγουστος 2019. Αν ακούσετε, διακομματικά, τους πολιτικούς της πατρίδας μας να είναι έτοιμοι να αναζητήσουν νομικά τα αυτονόητα, τις αποζημιώσεις που μας οφείλουν οι Γερμανοί, να μας σφυρίξετε. Κλέφτικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου