Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα σημεία που υπογραμμίζει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας

Μετά την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 η διαδικασία στη Βουλή, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, με αφορμή την εξόχως σημαντική
κοινοβουλευτική διαδικασία και σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού,  δήλωσε:

«Στις 7 Ιουλίου η χώρα γύρισε σελίδα και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε στην πράξη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όσα λέγαμε τα εννοούσαμε και θα τα υλοποιήσουμε, πολλά από αυτά μάλιστα νωρίτερα από ότι δεσμευτήκαμε προεκλογικά!

Ενδεικτικά, υπογραμμίζω μερικά από τα σημαντικά σημεία από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Μείωση φόρου επιχειρήσεων και φόρου εισοδήματος, μείωση ΦΠΑ, μειώσεις φόρων υπεραξίας, σταδιακή κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης και Τέλους Επιτηδεύματος, ενίσχυση της ρύθμισης των 120 δόσεων με μείωση κατώτερης δόσης αλλά και παράλληλη αναστολή κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, άμεσες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, αστυνομία, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού, κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια σε κάθε μορφής παραβατικούς, υλικοτεχνική αναβάθμιση στην ΕΛ.ΑΣ. και εντατικοποίηση ελέγχων εντός της χώρας και στα σύνορα για την παράνομη μετανάστευση, άμβλυνση αρνητικών επιπτώσεων της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στην πράξη, με αιχμή το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Βόρεια Ελλάδα, την προστασία των Μακεδονικών προϊόντων και τη μεγάλη διεθνή επικοινωνιακή καμπάνια για την Μακεδονία μας με επίκεντρο τη Βεργίνα κ.α.

Στέκομαι ιδιαίτερα και πιο αναλυτικά σε όσα αφορούν στον Αγροτικό Τομέα. Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκαν στο θέμα της αγροτικής οικονομίας με έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται και την σκληρή διαπραγμάτευση που θα γίνει στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Στόχος είναι η ουσιαστική στήριξη της αγροτικής οικονομίας, με σύγχρονο τρόπο, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, τόσο στην γεωργία, όσο και στην κτηνοτροφία και την αλιεία. Επίσης, θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μείωση της γραφειοκρατίας,  αντιμετώπιση παθογενειών και στρεβλώσεων και κυρίως αναθεώρηση του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. Επίσης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και σχετικά κίνητρα (φορολογικά και όχι μόνο) για τη σύσταση και συμμετοχή των αγροτών σε Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.  Τέλος, σαφής ήταν η αναφορά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την διαδικασία των αποζημιώσεων. Όπως είπε, οι καθυστερήσεις στα δύο χρόνια της καταβολής των αποζημιώσεων θα σταματήσουν και προς αυτή την κατεύθυνση θα χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί, και η ιδιωτική ασφάλιση.

Γενικότερα, μέσα στο καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του 2019, δέκα είναι τα νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα και, όπως τα απαρίθμησε ο πρωθυπουργός, θα αφορούν τα εξής:

Το νέο επιτελικό κράτος και την οργάνωσή του.
Το νέο φορολογικό πλαίσιο.
Την Ανάπτυξη με στόχο εθνικές και διεθνείς επενδύσεις
Τον εκσυγχρονισμό της πτωχευτικής και προ-πτωχευτικής διαδικασίας.
Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση.
Την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια και την Προστασία του Πολίτη.
Την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της.
Τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.
Την αγροτική ανάπτυξη και την οργάνωση του πρωτογενούς τομέα.
Τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν στην δημόσια Υγεία.

Στην πρώτη ψηφοφορία της νέας Βουλής, στην οποία και εγώ πρώτη φορά κλήθηκα να ψηφίσω ως μέλος της, η ψήφος μου ήταν θετική. Ήταν θετική όχι επειδή απλά είμαι μέλος του κόμματος της πλειοψηφίας, αλλά γιατί για έχω την πεποίθηση ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μία κυβέρνηση τηρεί (ή ανατρέπει προς το θετικότερο) τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα, κοστολογημένες προτάσεις και προοπτική για ανάπτυξη και μάλιστα με κοινωνικό πρόσημο, άσχετα από αυτά που ισχυρίζονται όσοι νομίζουν πως μονοπωλούν τις κοινωνικές ευαισθησίες, αλλά στην πράξη πολλές φορές αποδείχθηκαν κοινωνικά ανάλγητοι.

Μετά και την παροχή της εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ξεκινά μια ελπιδοφόρα και όμορφη περίοδος για τη χώρα μας. Όλοι μαζί θα παλεύουμε καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου