Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης

Τους της ευσέβειας θείους πυρσούς, και των Αποστόλων, θιασώτας και μιμητός, συν τω Κωνσταντίνω, Ελένην την Αγίαν, ως βασιλέων δόξαν, ανευφημήσωμεν.



Ότι και να πεις για τους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο τον Μέγα και την Αγία μητέρα αυτού Ελένη, την μνήμη των οποίων τιμούμε την 21 Μαΐου, είναι λίγα.  Η χάρις του Ιησού
Χριστού τους αξίωσε να ανακαλύψουν τον Πανάγιο Τάφο Του και τον Τίμιο Σταυρό Του στην Ιερουσαλήμ, ενώ με την βασιλεία του Μεγάλου Κωνσταντίνου η ορθόδοξη πίστη καθιερώθηκε ως η επίσημη της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Πολλά τα βλάσφημα που ακούγονται ειδικά για τον Άγιο Κωνσταντίνο. Μένω στο όνειρο που είδε καλός φίλος, ο οποίος ένα βράδυ, παραμονή της γιορτής Του, στον ομώνυμο Ναό τους στο Γιαννακοχώρι, έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να είναι Άγιος ένας άνθρωπος που βαπτίστηκε στο τέλος της ζωής του. Το πρωί στην θεία λειτουργία, ξομολογήθηκε στον ιερέα το φρικτό επιτίμιο που έλαβαν από τους Αγίους Ισαποστόλους, που τον έφερε στα συγκαλά του, δοξάζοντας από τότε την μνήμη τους. Δι ευχών τους ο Άγιος Θεός να χαρίζει υγεία και υπομονή στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες και φώτιση σε όλη την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου