Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μια επισήμανση, ως αυτόπτης μάρτυρας, για την άψογη φιλοξενία του Φώτη Φανιάδη στην βασιλόπιτα της "Ευξείνου Λέσχης Νάουσας"

Επειδή ακούγονται πολλά, τα οποία προσπερνώ με παγερή αδιαφορία, θα ήθελα να τονίσω μερικά πράγματα, ως αυτόπτης μάρτυρας, για την άψογη φιλοξενία του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, στην κοπή της βασιλόπιτας.
1ον Παρουσία μου ακούστηκαν "φωνές" γιατί ήρθε η
βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, από ελάχιστα άτομα. Προς τιμήν του ο Φώτης τις ξεπέρασε (σ.σ τονίζω ότι επειδή έλαβα μέρος στην συζήτηση επισήμανα ότι μπορεί να διαφωνείς ή να συμφωνείς με κάποιο άτομο πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά ο βουλευτής έχει θεσμικό ρόλο και είναι δημοκρατικό καθήκον μας να ακούγεται η άποψη του). Ο λόγος δόθηκε στην κα. Καρασαρλίδου, η οποία βράβευσε μάλιστα και τον πρώην πρόεδρο της "Λέσχης". κ.Τάκη Παπαδόπουλου. Κατά την διάρκεια της ομιλίας της ακούστηκε από ένα μόνο άτομο η φράση "τι θα ψηφίσεις", αλλά και πάλι ο κ.Φανιάδης τον σταμάτησε.Από εκεί και πέρα. Ως άτομο ο καθένας πολίτης δεν έχει μόνο δικαίωμα, αλλά δημοκρατικό καθήκον να ασκεί κριτική στους πολιτικούς ταγούς, χωρίς να προσβάλλει φυσικά. Εκτιμώ ότι είναι πολιτική κριτική να ζητάς από τους βουλευτές, ειδικά τους Μακεδόνες, να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ προσβλητική η λέξη προδοσία; Ας πάρουν τα πρακτικά της Βουλής να δουν πόσες φορές την ανάφερε ο πρόεδρος τους, όταν ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι Μακεδόνες δεν έχουμε δικαίωμα να αντιδράσουμε στην συμφωνία; Δηλαδή θα μας πουν ότι συμμετέχοντας σε ένα συλλαλητήριο "εκτρέπουμε" την δημοκρατία; Είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται άτομα με την ..."μέγιστη" κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης; Είναι δυνατόν να λέγεται ότι όσοι εναντιωνόμαστε στις Πρέσπες είμαστε εθνικιστές ή ακροδεξιοί; Καιρός να σταματήσουν οι φαιδρότητες. Οι πολίτες και κόσμιοι είναι και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν σε μια συμφωνία και σε μια κυβέρνηση που δημιουργεί τεχνητή πλειοψήφια με πολιτικά ρετάλια άλλων κομμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου