Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

"Άνοιξε τα χαρτιά της" η Ίλια! Φωτορεπορτάζ και video από την "πρώτη" της "Δύναμης Δημιουργίας"

Ήρθε η ώρα της Ίλιας! Αυτό ήταν το μήνυμα από την ομιλία της Ίλιας Ιωσηφίδου στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης  ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε στην
ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Βέτλανς στη Νάουσα.
Η κυρία Ιωσηφίδου μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος φίλων και οπαδών της εξήγησε τους λόγους που την ώθησαν να κατέβει στις δημοτικές εκλογές, ανέπτυξε τις προτεραιότητες του προγράμματός της και έθεσε τις σημαντικότερες δεσμεύσεις και στόχους της στη νέα της προσπάθεια.


Ξεκίνησε με ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας, χωρίς τη διάθεση «να δικάσουμε και να διχάσουμε» , όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια τόνισε ότι μετά από δέκα σχεδόν χρόνια υποβάθμισης και μιζέριας του δήμου μας οφείλουμε όλοι να δραστηριοποιηθούμε γιατί η κατάσταση στο δήμο μας αφορά όλους και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να την αλλάξουμε.




Υπενθύμισε ότι η ίδια είχε επισημάνει πριν από λίγα χρόνια την κακοδιαχείριση στις δημοτικές επιχειρήσεις χωρίς να γίνει πιστευτή από πολλούς συμπολίτες μας, αλλά πρόσφατα αποδείχθηκε από τους εκκαθαριστές ότι οι επιχειρήσεις αυτές φόρτωσαν το δήμο με χρέη 7,5 εκατομμυρίων.
Κατόπιν εξέθεσε τις δυσκολίες που δημιουργούν στη διοίκηση των δήμων ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική και ως εκ τούτου χρειάζεται ο δήμαρχος να είναι συναινετικός και  ενωτικός και όχι διχαστικός και αυταρχικός. Επίσης η δραματική μείωση των πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί την ανάγκη για δημάρχους ικανούς και αποτελεσματικούς.
Κατόπιν ανέφερε τα κύρια σημεία του προγράμματός της:
Διοικητική αναδιοργάνωση του δήμου ώστε αυτός να είναι σύγχρονος, λειτουργικός, με ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, με στοχοθεσία, διαφάνεια και λογοδοσία και δημιουργία Χαρτας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των δημοτών. 
Διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου
Δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων, ώστε να υπάρχει κάθε φορά η μέγιστη δυνατή συναίνεση από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και κυρίως από την κοινωνία των πολιτών.
Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών. (Kαθαρό νερό, κυκλοφοριακό, πάρκινγκ, απορρίμματα, αδέσποτα, καθαριότητα δημοσίου χώρου, δρόμοι και πεζοδρόμια, χώροι πράσινου, παιδικές χαρές).
Αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε
Ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της προσωπικότητας της κάθε κοινότητας.
Πρωταρχικής σημασίας ήταν η δέσμευση για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που παραμένει ανενεργή και χάνει καθημερινά την αξία της: Ξενοδοχείο Αγίου Νικόλα, Κιόσκι, χιονοδρομικό, Σχολή Αριστοτέλους. Η κυρία Ιωσηφίδου υποσχέθηκε να την ξυπνήσει από το βαθύ λήθαργο, όπου την έχουν ρίξει προηγούμενες δημοτικές αρχές, «όπως το βασιλόπουλο ξύπνησε την ωραία κοιμωμένη» και να την κάνει να σφύζει από ζωή ανοίγοντας θέσεις εργασίας για τους νέους μας. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που δίνει οη νομοθεσία.

Ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για τους πολίτες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.
Δημιουργία πράσινης πόλης με ανακύκλωση, κομποστοποίηση οργανικών με περισσότερο πράσινο παντού, με ελεύθερους χώρους για αναψυχή και άθληση.
Νέο πολεοδομικό σχεδιασμό και πολεοδόμηση των επεκτάσεων των κοινοτήτων.
Τακτική συγκοινωνία και σύνδεση πόλης με τις κοινότητες.
Ανάδειξη του πολιτιστικού προφίλ του δήμου μας. Εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές ομάδες, μουσικά σχήματα, ζωγράφοι και άλλοι εικαστικοί πρέπει να αναδειχθούν με εκθέσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις επιπέδου και να αξιοποιηθούν ώστε να προβάλλουν το δήμο μας στο πανελλήνιο.
Ενίσχυση της παράδοσης με πρωτοπορία το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες», και συνεργασία όλων των παραδοσιακών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο δήμο, ώστε να δημιουργήσουμε τουρισμό παράδοσης και χορού.
Επένδυση στον αθλητισμό και στήριξη των αθλητικών συλλόγων
Δημιουργία φροντισμένων και επιμελημένων τουριστικών διαδρομών για όλα τα είδη επισκεπτών: ορειβάτες, ποδηλάτες, φυσιολάτρες, ιππείς, θρησκευτικό, αρχαιολογικό κλπ.



Σύνδεση με την Εγνατία, το φυσικό αέριο, τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Κατόπιν η κυρία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στην προσωπική της διαδρομή και στο δικό της κίνητρο που είναι η προσφορά στο Δήμο και κάλεσε τους δημότες που αποτελούν την σιωπηλή πλειοψηφία να συμπαραταχθούν μαζί της για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια.
Τέλος παρουσίασε το λογότυπο της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που είναι ένα κολιμπρί, το μικρότερο πουλάκι που όμως διαθέτει τεράστια δύναμη και ταχύτητα, μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις και είναι σύμβολο γέννησης και δημιουργίας και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου