Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η έκθεση Βαρλάμη για τον Άγιο Λουκά στο Νοσοκομείο Βόλου

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου και της διοίκησης του «Αχιλλοπούλειου»
Νοσοκομείου του Βόλου φέρνει τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, μέσα στο φυσικό του χώρο, το νοσοκομείο, σε μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής.
Η διάσημη συλλογή του αείμνηστου Ευθυμίου Βαρλάμη που ξεκίνησε απ’ τη Βέροια, από τη Μονή Δοβρά, συνεχίζει την περιοδεία της και παρουσιάζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αναμονής του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου του Βόλου και στις 23 Οκτωβρίου (ώρα 19.00) θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης από τον σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο και θα διαρκέσει ως τις 18 Νοεμβρίου.
Η εξαιρετική αυτή ιδέα αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα του σύγχρονου αυτού άγιου που έζησε από το 1877 μέχρι το 1961 και συνδύασε την επιστήμη της ιατρικής με την φλογερή του πίστη προς τον Θεό. Η Ορθόδοξη Εκκλησία απέκτησε έτσι έναν σύγχρονο άγιο, η επιστήμη έναν λαμπρό χειρούργο και όλοι μας ένα φωτεινό πολύ απτό παράδειγμα ότι η Πίστη φέρνει το θαύμα της ίασης.
Η έκθεση μέσα στο νοσοκομείο θα δώσει ελπίδα και θάρρος στους ασθενείς, στους συγγενείς και όλους που περνούν μια δοκιμασία, αλλά θα είναι και ένα πρότυπο για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο αείμνηστος Βαρλάμης κατάφερε με την τέχνη του όχι απλά να εικονογραφήσει τη μορφή του Αγίου Λουκά, αλλά να τον “ξαναζωντανέψει” ώστε να μπορούμε να αισθανθούμε το πάθος του για την ζωή και την ακλόνητη πίστη του στον Ιησού Χριστό.
Η Έκθεση γίνεται με την ευγενική χορηγία της ΕΒΟΛ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, είναι συνδιοργάνωση του σωματείου Μαγνήτων Κιβωτός της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, του Γεν. Νοσ. Βόλου "Αχιλλοπούλειο», του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και των «Γιατρών της Αγάπης». Την επιμέλεια έχουν το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας και το Artmuseum Waldviertel της Αυστρίας.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 10.00 – 18.00 καθημερινά εκτός Τρίτης.
Πληροφορίες: Γενικό Νοσοκομείο Βόλου (τηλ. 24210 30702) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου