Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Συνέντευξη μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας με τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 5μελής ομάδα μαθητών και μαθητριών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας που συμμετέχει στο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης – ERASMUS+  με τίτλο
  «Trans European Water Sustainability» με θέμα το νερό, επισκέφθηκε τα τοπικά γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο πραγματοποίησης έρευνας σχετικά με το πόσιμο νερό της πόλης μας. Το θέμα αυτό αποτελεί το βασικό θέμα του πρώτου project του παραπάνω προγράμματος, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος.
Στο χώρο της Δ.Ε.Υ.Α.Β., oι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με το πόσιμο νερό και τον τρόπο ύδρευσης της πόλης. Στις ερωτήσεις απάντησαν με μεγάλη προθυμία και ζεστασιά αρχικά ο Γενικός Διευθυντής, κ. Θωμάς Αχτσής και στη συνέχεια ο  Πρόεδρος της Επιχείρησης, κ. Γιώργος Ορφανίδης.
Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Λαζόπουλος Αντώνης, Καλογήρου Αναστασία και Βασιλείου Μαριλένα, μαθητές της Α΄ λυκείου, καθώς και οι Βαλαβάνη Άνια και Κίρτσιου Αιμιλία, μαθήτριες της Β΄ λυκείου. Συνοδεύονταν από τους καθηγητές-μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος, Ασικίδη Μιχαήλ και Καραγιάννη Φράγκα.
Το παραπάνω πρόγραμμα ERASMUS+  KA2, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνική μονάδα χρηματοδότησης  για τη χώρα μας είναι το ΙΚΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου