Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Καρασαρλίδου, Κουτσογιάννης στην ημερίδα για την φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη στη Νάουσα

Στην θετική σημασία που προκύπτει για τους ασθενείς χρόνιων παθήσεων, αλλά και στην τοπική και εθνική οικονομία, από την ανάπτυξη της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης στην χώρα μας, αναφέρθηκε, στον χαιρετισμό της, η βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην, κατάμεστη από πολίτες, «Βέτλανς», το βράδυ της Παρασκευής 11ης Μαΐου, με αξιόλογους ομιλητές.
«Η ωφέλεια που θα προκύψει για την τοπική
αλλά και την εθνική οικονομία, αλλά και για τους συμπολίτες μας  που έχουν ανάγκη να κάνουν χρήση αυτών των φαρμακευτικών σκευασμάτων, είναι μεγάλη. Η κυβέρνηση έχει σκύψει με σοβαρότητα, ευαισθησία και επιβαλλόμενη προσοχή στο θέμα. Ανοίγεται ένα νέο τοπίο στην χώρα μας, το οποίο σε ευρωπαϊκές χώρες έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια..  Τα φαρμακευτικά σκευάσματα κάνναβης έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος σε μια σειρά παθήσεων και νόσους, όπως η οστεοπόρωση, αυτοάνοσα νοσήματα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο χρόνιος νευροπαθητικός πόνος και οι αντιμετώπιση των παρενεργειών των χημειοθεραπιών . Σε πολλές χώρες υπάρχει κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για νομιμοποίηση, παρασκευή και διάθεση τους. Αφορά το μεγαλύτερο αγαθό το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία. Οι ασθενείς θα μπορούν να λάβουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε προσιτή τιμή, χωρίς να χρειάζονται  να ξεπουλήσουν περιουσίες και να χωρίς να φοβούνται ότι κάνουν κάτι παράνομο για να ανακουφιστούν από τις αρρώστιες τους. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της κάνναβης. Στην ίδια κατεύθυνση και ο δυναμικός κλάδος της βιομηχανικής  κάνναβης,  ο οποίος μπορεί να συμβάλλει  στην ώθηση της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Στην περιοχή μας είχαμε μεγάλα κανναβουργεία, που παρήγαγαν σχοινιά και νήματα, τα οποία έκλεισαν ακαριαία όταν κάποιοι φρόντισαν να δαιμονοποιήσουν αυτή την πρώτη ύλη» είπε η βουλευτής στους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ο συνάδελφος της Χρήστος Αντωνίου και Γιάννης Σηφάκης , ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Νάουσας και Βέροιας, Γιάννης Παρθενόπουλος και Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάςο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Τάκης Μαυρογιώργος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Συγχαρητήρια στην κα. Καρασαρλίδου, αλλά και την κυβέρνηση έδωσε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Νάουσας ήταν ο πρώτος δήμος που αντιλήφθηκε τα οφέλη αυτής της δράσης, φροντίζοντας να τα εκμεταλλευτεί προς όφελος του τόπου. «Οποιαδήποτε αλλαγή συναντά και μεγάλη αντίσταση, ειδικά από τους εκφραστές των νοοτροπιών του παρελθόντος, που οδήγησαν την πατρίδα μας στην σημερινή της κατάσταση. Στην ζυγαριά της ανάπτυξης και του οφέλους της τοπικής κοινωνίας, είχαμε να αντιπαρέρθουμε τον λαϊκισμό, την επιθετικότητα και την εξυπηρέτηση ορισμένων προσωπικών συμφερόντων. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν απολύτως νόμιμη. Εκμισθώνοντας άγονη δημοτική γη, δίνουμε την δυνατότητα σε πολλούς νέους της τοπικής κοινωνίας να μείνουν στον τόπο τους, αντί να φεύγουν για την «Εσπερία» και την Αθήνα. Ο τόπος πέρασε μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας, είναι δύσκολο να ανοίξει σε νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάπτυξης, έναντι στις δυνάμεις που επιθυμούν την οπισθοδρόμηση, ώστε οι δημότες της Νάουσας να βρουν ,μέσα από μια διαδικασία που διαρκώς κερδίζει έδαφος, απασχόληση. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με την Φρόσω Καρασαρλίδου και τον υπουργό ΒαγγέληΑποστόλου. Η προσπάθεια συνεχίζεται και έστω με κάποιες δυσκολίες θα ολοκληρωθεί» τόνισε ο κ. δήμαρχος.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου