Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Αλεξάνδρειας για την υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης»

Με κάθε επισημότητα υποδέχθηκε ο Δήμος Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 17:00μ.μ., τη «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών  στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, παρουσία πλήθους κόσμου, εθελοντών, αθλητικών συλλόγων και εθελοντών
αιμοδοτών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Τρικάλων, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας και η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Τοπικής Κοινότητας Λιανοβεργίου.

Τη «Φλόγα της Αγάπης» μετέφερε στην πόλη μας ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) κ. Θεολόγος Ζώτος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε Λαμπαδηδρομία με κονβόι μοτοσικλετιστών, αθλητών και εθελοντών, επί των οδών: Ν. Πλαστήρα - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Βετσοπούλου και Αριστοτέλους και κατέληξε ξανά μπροστά στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, όπου πραγματοποιήθηκε άναμμα του βωμού υπό τους ήχους του Εθνικού μας Ύμνου, από τον χρυσό αθλητή των Special Olympics στο Los Angeles κ. Νίκο Τουλίκα μαζί με τον ασημένιο παγκόσμιο αθλητή κ. Κωνσταντίνο Χαμαλίδη του Α.Σ. Φίλιππου Αλεξάνδρειας, καθώς και τους αθλητές του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ο ΗΜΑΘΙΩΝ»,  Γκουγκούδη Γεωργία, Παπασταματίου Κωνσταντίνο και Στεφανίδη Πέτρο.

Στη ζεστή και όμορφη εκδήλωση που ακολούθησε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον ιατρό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βέροιας, κ. Κουπίδη Θεόφιλο, με θέμα "Αιμοδοσία : Μύθοι και Αλήθειες". Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε βράβευση των Συλλόγων και των Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών και δόθηκαν έπαινοι σε όλους του εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Αλεξάνδρειας.



Το ταξίδι της Φλόγας συνεχίστηκε και στις Δημοτικές Κοινότητες Μελίκης, Πλατέος και στην Τοπική Κοινότητα Λιανοβεργίου, όπου πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Τοπικό Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο παρείχε υγειονομική κάλυψη κατά την πορεία της Λαμπαδηδρομίας και παράλληλα βοήθησε στη συγκέντρωση φαρμάκων  για το νεοσύστατο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, που στόχο έχει την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αγορά φαρμάκων.

Ιδιαίτερα ευχάριστο ήταν το γεγονός πως στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλεξάνδρειας με την ευγενική προσφορά του κ. Θεολόγου Ζώτου.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά:
Την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου μας, που στηρίζουν ενεργά τις δράσεις εθελοντισμού που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Δήμου
Την Διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας που βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας στην πόλη μας
Τον Εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Ζώτο Θεολόγο
Την Διεύθυνση  Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βέροιας και τον ιατρό κ. Κουπίδη Θεόφιλο
Τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας
Το τοπικό Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Τους Συλλόγους και τις Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών
Τους Αθλητικούς Συλλόγους
Τον Σύλλογο '' Moto Travellers '' Ημαθίας.
Την Ομάδα εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας
Το ζαχαροπλαστείο '' ΓΚΛΑΒΙΝΑ''
Την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. ''ΒΙΚΟ''
Τη διαφημιστική εταιρεία ''ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ''
Τα Μ.Μ.Ε που κάλυψαν την εκδήλωση
Και όλους όσους συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και το κοινό που παρευρέθηκε


Ευχόμαστε ενδόμυχα, το μήνυμα της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, να αγγίξει τις καρδιές όλων μας, να μας ευαισθητοποιήσει και να μας παροτρύνει να γίνουμε δωρητές αίματος, ιστών και οργάνων σώματος.


Με εκτίμηση

Ο Αντιδήμαρχος
του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας,
Παιδείας και Πολιτισμού

Χαλκίδης Ισαάκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου