Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Πλούσιες οι συμμετοχές στο 25ο φεστιβάλ CIOFF "Πυρσού" Νάουσας

Υποδεχόμαστε από την  ΙΝΔΙΑ το Shrustii Multicultural Centre
Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005. Σκοπός του είναι η διαφύλαξη, καλλιέργεια και προώθηση του Ινδικού λαϊκού πολιτισμού, που καθορίζεται από την μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών χορών, μουσικής, τραγουδιών και
πολιτιστικών προτύπων όπως προκύπτουν από κοινωνικό-οικονομικές γεωγραφικές και φυλετικές διαφορές και κάνουν την Ινδική κουλτούρα μοναδική. Ο σύλλογος εκπροσωπεί την ινδική πολιτιστική ταυτότητα με εκπληκτικούς χορούς, τραγούδια, παραδοσιακή μουσική και λαμπερά πολύχρωμα κοστούμια. Συμμετείχε σε πολλά μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως του Zacopane στην Πολωνία, του Βurgum στην Ολλανδία, του Agrigento στην Ιταλία, του Ροβανιέμι στη Φιλανδία, στη Μάλτα, την Εσθονία, την Ουγγαρία και αλλού. 


Υποδεχόμαστε από τη Γρανάδα της Ισπανίας το Grupo Municipal De Bailes Regionales GranadaO χορευτικός όμιλος Grupo Municipal De Bailes Regionales Granada ιδρύθηκε στη Γρανάδα το 1980. Οι εμφανίσεις του δεν περιορίζονται μόνο στην περιοχή της Ανδαλουσίας αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Δανία, η Γερμανία και αλλού. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει χορούς από τη Γρανάδα την Ανδαλουσία, καθώς και χορογραφίες φλαμένγκο. Είναι η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.


Νέα προσθήκη στις χώρες που θα παρουσιαστούν από 5 έως 9 Ιουλίου στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ CIOFF-Πυρσού Νάουσας. Η Σενεγάλη φαίνεται πως αντιμετωπίζει τα προβλήματά της και θα είναι ο εκπρόσωπος της Αφρικής στο φετινό Φεστιβάλ, εκπληρώνοντας το σχεδιασμό των διοργανωτών για συμμετοχή από 4 Ηπείρους. Με το καλό να τους δεχθούμε! 
Από τη Βουλγαρία υποδεχόμαστε το συγκρότημα “Roustchoukleetche”

Πήρε το όνομά του από την πόλη Rousse όπου και ιδρύθηκε το 1986. Συμμετέχουν στον σύλλογο 180 χορεύτριες και χορευτές, ορχήστρα και γυναικεία χορωδία. Είναι μέρος του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Rousse. Οι παραστάσεις του Περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία της πλούσια Βουλγαρικής παράδοσης. Συμμετείχε στο παρελθόν σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στη Ρουμανία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Ισπανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ολλανδία και αλλού και διακρίθηκε σε πολλά διαγωνιστικά  Φεστιβάλ όπως με βραβείο κοινού στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ του Damgarden στη Γερμανία το 1997, την πρώτη θέση στην Βάρνα το 1999, διάκριση στη Διεθνή Φολκλοριάδα  του 2004 και την τρίτη θέση στο Φολκλορικό Φεστιβάλ της Σαμψούντας το 2002. Η χορογράφος του συλλόγου Nelly Garvalova έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο σε χορούς σάλας το 2003. Μετά από Εθνικό διαγωνισμό χορού υπό το Εθνικό τμήμα του CIOFF Βουλγαρίας το 2007 έχει κερδίσει το τίτλο του « Χορευτικό συγκρότημα Εθνικού τμήματος CIOFF που αντιπροσωπεύει τη Βουλγαρία σε Διεθνή Φολκλορικά Φεστιβάλ». Υπόσχονται να κερδίσουν το θερμό μας χειροκρότημα με τις χορευτικές τους ικανότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: