Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

SOS από τους αγρότες της Νάουσας προς τη Φώφη Γεννηματά για τα φορολογικά και ασφαλιστικά χαράτσια της κυβέρνησης!

Στη "Volta" της Νάουσας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μαΐου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα. Φώφη Γεννηματά, τους αγρότες της περιοχής. Στο πλευρό της ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Τόλκας, ο πρόεδρος της Ν.Ε κ. Ασλάνογλου, βουλευτές και στελέχη του κόμματος της. Η κα. Γενημματά δέχθηκε το SOS που εξέπεμψαν οι φορείς της Νάουσας, αναφορικά με τα ασφαλιστικά και φορολογικά
μέτρα της κυβέρνησης που καταστρέφουν τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς.
Ο κ. Φουντούλης, πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ, αναφέρθηκε στις παλινδρομίες της κυβέρνησης για τον ειδικό φόρο που επιβλήθηκε στο κρασί, με αποτέλεσμα τα φορολογικά έσοδα του κράτους να μειωθούν, αντί να αυξηθούν, εξαιτίας της εκτεταμένης φοροδιαφυγής με την πώληση χύμα κρασιού από μη οργανωμένες μονάδες και συνεταιρισμούς. Δραματική χαρακτήρισε την αύξηση και στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών ο κίνδυνος της εγκατάλειψης της αμπελουργίας από τους καλλιεργητές.
Ο διευθυντής του Α.Σ Επισκοπής κ. Τσακίδης έκανε λόγο για την πλήρη απαξίωση από την κυβέρνηση στα επιχειρησιακά προγράμματα των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, ενώ τόνισε ότι με την μείωση των δικαιούχων του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) θα υπάρξει μεγάλο πλήγμα στις οργανωμένες μονάδες, που μέσω του προγράμματος αυτού, αντιστάθμιζαν τις ζημίες του ρωσικού εμπάργκο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Α.Σ Νάουσας κ. Ταμπακιάρης, χαρακτήρισε δυσβάσταχτο το καλλιεργητικό κόστος με την φορολόγηση με συντελεστή 22% του εισοδήματος των αγροτών και με 27% των ασφαλιστικών τους εισφορών. "Έτσι κάποιοι μεμονωμένοι παραγωγοί δίνουν την παραγωγή τους "μαύρη" προκειμένου να επιβιώσουν. Φανταστείτε όμως τα μέλη των συνεταιρισμών που κόβουν τα πάντα μέχρι δεκάρας. Θα αναγκαστούν να σταματήσουν την καλλιέργεια" τόνισε ο κ. πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου