Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

H συμπληρωματική λειτουργία της Νάουσας με τη Θεσσαλονίκη και η έναρξη ανασκαφών στο πρώτο πανεπιστήμιο της οικουμένης, στη Μίεζα!

"Η Νάουσα, λειτουργώντας αρχικά συμπληρωματικά στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να προσελκύσει πολλούς ξένους τουρίστες καθώς έχει σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, εξαιρετικά κρασιά, παράδοση και φύση. Μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκεται το πρώτο πανεπιστήμιο της οικουμένης, ο χώρος, όπου Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο και όλους τους γόνους της βασιλικής οικογένειας, που στην πραγματικότητα άλλαξαν τη ροή του αρχαίου κόσμου και διαμόρφωσαν το σύγχρονο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο κτιριακό συγκρότημα που έχει βρεθεί στον βορειοελλαδικό χώρο, όπου το καλοκαίρι ξεκινάμε ανασκαφές". Αυτά δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας
κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στις δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης με τον τίτλο "Διπλωματία των πόλεων" στη Βαρσοβία. Συγνώμη, δεν έχουμε παραλίες», είπε ξεκινώντας την παρουσίαση της Νάουσας στους Πολωνούς! Μπορεί η Νάουσα να μην διαθέτει...θάλασσα, αλλά η κοινή πορεία Αλέξανδρου και Αριστοτέλη στο πρώτο πανεπιστήμιο της Οικουμένης, όπως συχνά αναφέρει η Αγγελική Κοτταρίδη, σε ένα κτίριο έξω από την αρχαία Μίεζα,η έκταση του οποίου ξεπερνά τα....10 στρέμματα, της προσδίδει έναν μελλοντικό ωκεανό επισκεψιμότητας ποιοτικών τουριστικών, με υψηλό οικονομικό βαλάντιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου