Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μανώλης Γλέζος:Η Εκκλησία στάθηκε όλα τα χρόνια δίπλα στον ελληνικό λαό. Ανιστόρητος ο Φίλης

Στην Κεφαλλονιά βρέθηκε την περασμένη βδομάδα η μεγάλη μορφή της εθνικής αντίστασης, πρώην βουλευτής και τέως ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έδωσε, βαδίζοντας στην 10η δεκαετία της ζωής του, αποστομωτικές απαντήσεις στους πολέμιους της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας μας. Ο κ. Γλέζος, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του ελληνικού λαού, ο οποίος κατάφερε
να διατηρήσει την ελληνικότητά του παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους.
Σε αυτό, όπως είπε, έπαιξαν σπουδαίο ρόλο τέσσερις λόγοι, η ελληνική γλώσσα, οι λαϊκές συνελεύσεις, η ελληνική χριστιανική ορθόδοξη Εκκλησία και το αίσθημα της αντίστασης του ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα πάντως εστίασε στο ρόλο της Εκκλησίας μας, λέγοντας πως η ελληνική χριστιανική ορθόδοξη Εκκλησία στάθηκε όλα τα χρόνια στο πλευρό του ελληνικού λαού, ενώ χαρακτήρισε “ανιστόρητα” τα όσα αναφέρθηκαν πριν λίγο καιρό για αυτό το θέμα από τον κ. Φίλη.
"Συ είπας" αγαπητέ Μανώλη Γλέζο, για την Ορθοδοξία που παρά τους διωγμούς, τους κατατρεγμούς, τις ύβρεις, τις ειρωνείες και τον πόλεμο που δέχεται παραμένει ασάλευτη εδώ και 2.000 χρόνια, στηριγμένη στον Σταυρό του Κυρίου και την Ανάσταση Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου