Τρίτη 11 Απριλίου 2017

3 Ναουσαίοι στην κορυφή Σκολιό στον Όλυμπο στα 2912 μ. υψόμετρο

Στην 2η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου αλλά και της Ελλάδας, το Σκολιό με υψόμετρο 2912 μέτρα ανέβηκαν το Σάββατο 8 Απριλίου με ορειβατικά σκι , οι συμπολίτες μας : Γιώργος Καισαρίδης , Παύλος Αϊβαζίδης και Σωτήρης Φράγκης.
 Με πορεία που ξεκίνησε από την πύλη του στρατοπέδου του ΚΕΟΑΧ  1820 μ. υψόμετρο ( Κέντρο Εκπαίδευσεως Ορεινού Αγώνα  Χιονοδρόμων ) και ακολούθησε το λούκι ,διάσελο Αγ. Αντωνίου και
τέλος την κορυφή Σκολιό  .
 Η διαδρομή με εικόνες από τις γύρο κορυφές : Πάγος , Καλόγερος , Σημαιοφόρος , Μεταμόρφωση , Κακάβρακας , Φράγκου Αλώνι , Χριστάκι αλλά και το γυμνό , κατάλευκο , χιονισμένο τοπίο σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν το Σάββατο ,συγκλόνιζε. Η ανταμοιβή φυσικά για την κουραστική ανάβαση ήταν υπέροχες εικόνες αλλά και η κατάβαση πάνω σε παρθένο χιόνι καταπληκτικής για την εποχή ποιότητας.
 Εδώ να πούμε ότι οι 3 Ναουσαίοι την Κυριακή πέρασαν τις εξετάσεις της σχολής ορειβατικού σκι και πήραν το δίπλωμα αποφοίτησης. Η σχολή ξεκίνησε τον Ιανουάριο και μετά από  πολλές κορφές ,λούκια , γκρέμια ,  και τρελά χιλιόμετρα πορείας πάνω σε χιονισμένα βουνά της χώρας μας τελείωσε στον Όλυμπο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου