Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Θωμάς Αντάρας: Θεωρούμε τους εαυτούς μας εργαζόμενους του δήμου, είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε


Στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν στην διεκδίκηση της επιχορήγησης από το υπουργείο εσωτερικών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΤΑ κ. Θωμάς Αντάρας. " Είμαστε εργαζόμενοι του δήμου, δώσαμε όλο μας τον εργασιακό βίο σε μια δημοτική επιχείρηση που μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία. Λάθος η αντιπαράθεση για το ποιος έχει κάνει τις μεγαλύτερες ή μικρότερες αμαρτίες. Ο νόμος μας δίνει διέξοδο. Είμαστε επί
δύο χρόνια σε ομηρεία χωρίς να είμαστε υπεύθυνοι.  Να αναφερθώ στο κοινωνικό μας έργο; Φιλοξενήθηκε συνεργείο του ΑΝΤΙ επί εξάμηνο με ευτελές ποσό. Στο τέλος βγήκε ένα κόστος της τάξης των 45.000 ευρώ το οποίο χαρίστηκε, ενώ οι εργαζόμενοι  ήταν απλήρωτοι» είπε ο κ. Αντάρας.

"Πρέπει να γίνει συζήτηση για το ποιος βούλιαξε την ναυαρχίδα του δήμου" είπε ο κ. δήμαρχος. "Πρέπει να γίνει συζήτηση για αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία που παραχωρήθηκε δημοτική περιουσία σε μια ανώνυμη εταιρεία.  Υπάρχουν ευθύνες και κυρίως τις έχουν  οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η επιχείρηση  είναι Α.Ε με λειτουργία δημοσίου, μια ακόμη παγκόσμια πρωτιά, αφού με νομοθετική ρύθμιση απαγορεύεται η επιχορήγηση της και η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Να μιλήσουμε για το καθεστώς των υπαλλήλων, για την πλήρη απουσία ευελιξίας;Δεν  ήταν ο ρόλος της ΕΤΑ να χρηματοδοτήσει σίριαλ του ΑΝΤ1. Ο ισολογισμός του 2008 έχει λειτουργικές ζημίες από τότε. Για ποια κερδοφόρα επιχείρηση μιλούν; Τρέχω επί δυο χρόνια για να λύσω το θέμα. Με έχουν βαρεθεί. Φτιάξαμε επί Κουρουμπλή ένα σχέδιο που έλυνε όλα τα προβλήματα. Γιατί να κάνουμε τώρα σπασμωδικές κινήσεις. Λύση και εκκαθάριση σημαίνει η παράδοση όλων των περιουσιακών στοιχείων στον εκκαθαριστή. Δεν θέλουμε να χάσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους. Να πάρουμε την πολιτική ευθύνη να σώσουμε τους εργαζομένους και να μπούμε στους δήμους με χρέη;  Ανακρίβειες τα όσα λέγοντα για την Έδεσσα. Έχει 17 εργαζομένους και το κόστος  μισθοδοσίας τους αγγίζει τα 300.000 ευρώ. Ο αντιδήμαρχος της  Έδεσσας μου είπε ότι περισσεύουν χρήματα από τους ΚΑΠ του δήμου. Εμείς παίρνουμε 4.100.000 τακτική επιχορήγηση, από τα οποία τα 3.100.000 είναι η μισθοδοσία των εργαζομένων και το ένα εκατομμύριο και κάτι αφορά τις δράσεις της κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου, 3100 μισθοδοσίες, Έχουμε Plan B αν δεν ανταποκριθεί το υπουργείο, αλλά εξηγήστε το εσείς στην τοπική κοινωνία. Θα αυξήσουμε τα τέλη, τοποθετώντας  όσους είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης στις υπηρεσίες καθαριότητας" είπε ο κ. Κουτσογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου