Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Στην Αθήνα για την παραχώρηση του… «παραχωρηθέντος» το 2009 στρατοπέδου «Μίγγα» στον Άγιο Νικόλαο, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης!

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, όπου, σε συνεργασία με την βουλευτή κα. Φρόσω Καρασαρλίδου, είχε συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών κα. Παπανάτσιου, αναφορικά με την οριστική παραχώρηση στον δήμο του, έκτασης 14 στρεμμάτων, ανενεργού στρατοπέδου «Μίγγα» στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας. Η ιστορία της παραχώρησης ξεκινά τον Ιούλιο του 2009 όταν η τότε δημοτική αρχή του κ. Καραμπατζού παρέλαβε τα «κλειδιά» του, με σκοπό την τουριστική του αξιοποίηση.
Όπως μας τόνισε  ο κ. Κουτσογιάννης, το ακίνητο δεν παραχωρήθηκε ούτε κατά κυριότητα, ούτε κατά χρήση στον δήμο Νάουσας, αλλά βρίσκεται στην μερίδα του
ελληνικού δημοσίου στο υποθηκοφυλακείο της Νάουσας. «Έπρεπε να μεταβιβασθεί κατά κυριότητα  ή να υπάρξει παραχωρητήριο χρήσης. Υπάρχει κίνδυνος  με το «υπερταμείο» να χαθεί ένα σημαντικό «φιλέτο» για τον δήμο μας, για το οποίο έγιναν ανούσιες μελέτες, πριν εξασφαλισθεί η παραχώρηση του. Η παραχώρηση θα είχε τελειώσει επί υπουργίας Αλεξιάδη, όπου είχαμε προχωρήσει σε συμφωνία, αλλά η αλλαγή του έφερε νέα τροπή. Είμαστε σε διαβούλευση με την κα. Παπανάτσιου για το θέμα, με την συνδρομή της κας. Καρασαρλίδου.  Για αυτό και υπάρχει σχετικό θέμα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ώστε να στηρίξει το σώμα το αίτημα παραχώρησης. Η δημοτική μου αρχή σχεδιάζει την αξιοποίηση του ακινήτου, που βρίσκεται σε εγγύτητα με το άλσος του Αγίου Νικολάου και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν συμπληρωματικό χώρο, ώστε να ενισχύσει τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου «Βέρμιον» στα πλαίσια της ενοικίασης του, μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ευτυχή κατάληξη» μας είπε ο κ. Κουτσογιάννης. Ευχή όλων είναι να τελειώνει σύντομα η διαδικασία που ταλανίζει τον δήμο εδώ και 8 χρόνια και ο χώρος, που σήμερα είναι μια… αποθήκη εργαλείων και οχημάτων, να αξιοποιηθεί προς όφελος του δήμου Νάουσας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου