Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πανηγυρίζει...κατάλευκο το ιστορικό μοναστήρι της Υπαπαντής στο Βέρμιο

Πανηγυρίζει..κατάλευκο το ιστορικό μοναστήρι της (Έξω) Υπαπαντής του Βερμίου, το οποίο προσέφερε τα μέγιστα στον ελληνισμό και την ορθοδοξία και καταστράφηκε από τον Αλή Πασά, στις αρχές του 1800 και ολοκληρωτικά το 1822, με τον χαλασμό της Νάουσας. Στο μοναστήρι, στο οποίο στις αρχές του 20ου αιώνα η αείμνηστη Ευγενία Ράιου, μετά από όραμα, βρήκε την θαυματουργή εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού (χρονολογείται τον 15ο αιώνα). Σήμερα τιμάται στον Μητροπολιτικό Ναό της
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας και ανεβαίνει στο σημερινό εξωκλήσι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες για την πανήγυρη. Μπορεί το χιόνι να έχει  καλύψει τα μονοπάτια, αλλά είναι σίγουρο ότι η εκκλησιαστική επιτροπή που προσφέρει τα μέγιστα στην Υπαπαντή θα βοηθήσει τους προσκυνητές να ανέβουν το φιδωτό δρομάκι, για να προσκυνήσουν την Χάρη Του Κυρίου.  Ήδη είναι ανοικτός για αυτοκίνητο ο δασικός δρόμος μέχρι τους Αγίους Ταξιάρχες.Το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως εξής:
 Τετάρτη 1-2-2017 πανηγυρικός Εσπερινός στης 18:00. Πέμπτη 2-2 πανηγυρική Θεία λειτουργία στης 8:30. Σάββατο 4-2 Εσπερινός στης 18:00. Κυριακή 5-2 θεία λειτουργία στης 8:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου