Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα του Ζαφειράκη στο μπάσκετ από την Αλεξάνδρεια

Την ήττα μετά από πολύ κακή εμφάνιση γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Ζαφειράκη στην Αλεξάνδρεια από τον τοπικό ΓΑΣ με σκορ 63-53 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΜ. Η ομάδα μας ξεκίνησε σχετικά καλά τον αγώνα και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 13-14 αν και μπορούσε να προηγηθεί με μεγαλύτερη διαφορά αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένη στην επίθεση
καθώς χάθηκαν αρκετά εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άνοδος της ομάδας της Αλεξάνδρειας και η κακή άμυνα της ομάδας μας, βοήθησαν ώστε να κλείσει το ημίχρονο με προηγούμενους τους γηπεδούχους με σκορ 34-29. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά ίσως το χειρότερο ημίχρονο της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια. Με πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και χωρίς δυνατή άμυνα πέτυχε μόλις 24 πόντους σε ένα ημίχρονο και έτσι αναπόφευκτα ήρθε η ήττα με σκορ 63-53. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα μας ήταν ο Τούφας με 15 πόντους και ο Σκουλαριώτης με 13. Σαν να μην έφτανε η κακή απόδοση της ομάδας μας, ήρθε να προστεθεί και η πραγματικά τραγική διαιτησία των Σαρακενίδη και Χατζημπαλίδη. Ειδικά ο δεύτερος ήταν πραγματικά κάκιστος με πολλά λάθη και για τις δύο ομάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κακής τους απόδοσης ήταν ότι για αρκετή ώρα παίκτης αγωνιζόταν με 6 φάουλ καθώς δεν είχαν καμία συνεννόηση μεταξύ τους και με τη γραμματεία!! Η ομάδα μας δέχτηκε αναίτια 3 τεχνικές ποινές ενώ στο τέλος του αγώνα ο δεύτερος διαιτητής κράτησε το δελτίο του Σκουλαριώτη (για δήθεν βρισιά που άκουσε από τον παίκτη την ώρα του αγώνα, αν και εφόσον ίσχυε θα έπρεπε εκείνη την ώρα να τον αποβάλει με ντεσκαλιφιέ πράγμα το οποίο δεν έκανε) με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας του από 1-4 αγωνιστικές. Πραγματικά κάποια στιγμή η ΕΚΑΣΚΕΜ θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα διαιτησία γιατί είναι κρίμα κάποιοι άνθρωποι (οι οποίοι μάλιστα πληρώνονται αδρά για να σφυρίζουν) να παίζουν ελαφρά τη καρδία με τον κόπο των ομάδων και των παικτών τους. Η ομάδα του Ζαφειράκη τέλος, θέλει να ευχαριστήσει τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας για την άριστη συμπεριφορά τους απέναντι στην ομάδα μας.
Η 6η αγωνιστική διεξάγεται το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και η ομάδα μας υποδέχεται στο κλειστό της πόλης στις 18:00 την ομάδα του Α.Σ Σκυδραικού. Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες με απολογισμό μία νίκη και τέσσερις ήττες, οπότε η νίκη είναι απαραίτητη για  να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά η ομάδα μας.  Στα θετικά η επιστροφή του Ζιάννη που δείχνει ότι βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό ενώ αμφίβολος είναι οι Σκουλαριώτης (λόγω της επικείμενης τιμωρίας).
Όσον αφορά τη εφηβικό τμήμα, αυτό για την 2η αγωνιστική ταξιδεύει στη Βέροια την Κυριακή 13 Νοεμβρίου για να αντιμετωπίσει στις 15:00 τον τοπικό Φίλιππο. Το παιδικό τμήμα μια εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του θα μεταβεί την Κυριακή στην Αλεξάνδρεια για φιλικό αγώνα με την ομάδα του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας.
Αγωνιστικές φιλικές υποχρεώσεις έχουν και οι ακαδημίες μας αυτή τη Κυριακή. Τα τμήματα των γεννηθέντων 2004 και 2005, θα υποδεχτούν τις αντίστοιχες ηλικιακά ακαδημίες του ΓΑΣ Έδεσσας σε φιλικούς αγώνες το πρωί της Κυριακής στο κλειστό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου