Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Εφημερίδα "Μακεδονία":Εκτός αποζημιώσεων βαμβακοπαραγωγοί Πέλλας και Ημαθίας γιατί δεν άφησαν "μάρτυρα"

Δεν θα αποζημιωθεί μεγάλο μέρος βαμβακοπαραγωγών της Πέλλας και της Ημαθίας για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτωβρίου, διότι δεν άφησαν το νέο «μάρτυρα» στο χωράφι.
Αυτό απαντά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία" και το ρεπορτάζ του Φώτη Κουτσαμπάρη, το  υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Πέλλας ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης με αφορμή ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.
Ο κ. Καρασμάνης παρά την εξήγηση του υπουργείου επιμένει και  ζητά την αποζημίωση του συνόλου των βαμβακοκαλλιεργητών Πέλλας και Ημαθίας, καθώς δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για τη νέα οδηγία του ΕΛΓΑ σχετικά με τον τύπο του «καινούργιου μάρτυρα» που έπρεπε να αφήσουν και για το λόγο αυτό η πλειονότητα των παραγωγών άφησε «μάρτυρες» με τον τρόπο με τον οποίο γινόταν στο παρελθόν («παλιό μάρτυρα»). Καλεί εκ νέου τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «να αποκαταστήσεί άμεσα την αδικία αυτή και να κάνει πράξη τις αρχικές διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΕΛΓΑ και της ηγεσίας του υπουργείου προς τους παραγωγούς ότι αυτοί θα αποζημιωθούν».
Ένα φλέγον ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και τους βουλευτές της Ημαθίας λοιπόν.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου