Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Θα ξυπνήσουν στον δήμο Νάουσας; Δεν υπάρχει ως επίσημη γιορτή το Ολοκαύτωμα της πόλης στο Υπουργείο Εσωτερικών για αυτό δεν παρελαύνει και η πολεμική σημαία της Β΄ΜΚ!

Το ερώτημα είναι σκληρό και απευθύνεται στους συνεργάτες του δημάρχου Νάουσας κ. Καραμπατζού, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν! Στην  ατζέντα του Υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχει καθιερωμένη ως επίσημη γιορτή, ο εορτασμός του Ολοκαυτώματος της πόλης, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται η παρουσία ακόμη και Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της παρέλασης! Το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του σχετικού διατάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι γνωστό εδώ και τέσσερα χρόνια στη δημοτική αρχή της Νάουσας, αλλά τίποτε δεν έγινε. . Με αποτέλεσμα στις παρελάσεις του Ολοκαυτώματος να λαμβάνει μέρος μόνο ένας λόχος της τοπικής Β΄ΜΚ, χωρίς την συμμετοχή της πολεμικής σημαίας της Μοίρας! Επί της ουσίας λοιπόν η ηρωική πόλη της Νάουσας, στην οποία προβλέπεται να έρχεται κάθε χρόνο, ως ένδειξη τιμής της ελληνικής πολιτείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κινδυνεύει τις επόμενες χρονιές να μείνει χωρίς ...
στρατιωτικό άγημα, επειδή οι υπηρεσίες εθιμοτυπίας του δήμου βρίσκονται στον...κόσμο τους! Καλό θα είναι σήμερα κιόλας ο κ. δήμαρχος να αποστείλει διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα. Είναι ντροπή για μια πόλη που έδωσε  χιλιάδες σώματα και ψυχές αγωνιστών για την εθνική μας ανεξαρτησία να μην προβλέπεται, λόγω αδιαφορίας των τοπικών της παραγόντων, η παρουσία της πολεμικής σημαίας. Μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος της δημοκρατίας να ασεβεί, μη ερχόμενος, στη μνήμη τους, αυτό όμως που είναι πάνω απ΄ όλα είναι η απόδοση τιμής στον αγώνα τους από τις πολεμικές σημαίες του γένους μας. 
( Σύμφωνα με τις διατάξεις στην παράγραφο 10 του άρθρου 35 του Ν.3274/2004 « Οργάνωση και λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού » ( Α 195 ) ορίζεται ότι, με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Οικονομίας & Οικονομικών και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, μπορεί να ορίζεται ημέρα αργίας σε πόλεις, νομούς και Περιφέρειες της Χώρας, για τον εορτασμό ιστορικού ή θρησκευτικού γεγονότος τοπικού, αντιστοίχως, χαρακτήρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου