Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Tσαβδαρίδης προς υπουργούς Γεωργίας και Εργασίας: «Εξαιρέστε από τις ασφαλιστικές εισφορές τους αγρότες που δεν υλοποιούν πια φωτοβολταϊκά πάρκα»


Για τα άμεσα μέτρα που προτίθενται να λάβουν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου οι αγρότες που δεν συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος για την δημιουργία <<Φωτοβολταϊκού Πάρκου>> λόγω οικονομικών δυσκολιών να εξαιρεθούν από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της 7ης κατηγορίας που αναγκαστικά εντάχθηκαν με την κατάθεση του σχετικού επενδυτικού φακέλου, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο και Βρούτση Ιωάννη ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με
σχετική ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους Βουλευτές την 7η Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Αναλυτικότερα  η ερώτηση έχει ως εξής:   
<<Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση επενδυτικού φακέλου <<φωτοβολταϊκού πάρκου>> για τους αγρότες, είναι η ένταξη του ενδιαφερομένου στην 7η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΓΑ.
Λόγω οικονομικών δυσκολιών πολλοί αγρότες, παρόλο που πήραν την απαιτούμενη έγκριση για να προχωρήσουν τις διαδικασίες υλοποίησης της επένδυσης, αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την υλοποίηση του προγράμματος και προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να ακυρώσουν τη διαδικασία (αίτηση ακύρωσης στη ΔΕΗ, ακύρωση αιτήματος για έκδοση βιβλίων από τις Εφορίες κτλ.)
Στη διαδικασία ακύρωσης της υλοποίησης είναι και το αίτημα αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας από την 7η κατηγορία ασφάλισης – απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση του προγράμματος, - στην ασφαλιστική κατηγορία που ανήκε αρχικά ο ενδιαφερόμενος.
Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) όμως δίνει το δικαίωμα αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας ανά έτος. Αυτό σημαίνει πως ο ενδιαφερόμενος παρόλο που δε θα υλοποιήσει το πρόγραμμα – λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών – είναι αναγκασμένος να πληρώσει  - το λιγότερο – 2 ασφαλιστικά εξάμηνα της υψηλότερης κατηγορίας ασφάλισης του ΟΓΑ, που συνεπάγεται πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

Τι προτίθεστε να πράξετε με τους αγρότες που δεν υλοποιούν το πρόγραμμα ώστε να εξαιρεθούν από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της 7ης κατηγορίας;>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου