Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη της Νάουσας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου.Video

(το video περιλαμβάνει τις κυριότερες τοποθετήσεις της συνεδρίασης)

Με κυριότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης την λήψη απόφασης για μηδενικές αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του δήμου, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου
Μαραθώνια η προ ημερήσιας διάταξης ατζέντα!!!
Πάνω από δυο ώρες διήρκεσαν οι προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, με αποτέλεσμα να απαντήσει ο κ. Καραμπατζός και οι συνεργάτες του σε 46 θέματα που τέθησαν!!
Ενημέρωση του σώματος για τρέχοντα ζητήματα από τον δήμαρχο.
Ο κ. Καραμπατζός ενημέρωσε το σώμα για την συνάντηση που υπήρξε με τον αστυνομικό διευθυντή Νάουσας, ώστε να ληφθούν μέτρα πάταξης της, συνεχώς αυξανόμενης, εγκληματικότητας στον δήμο, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει ν α λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.  Χαρακτήρισε σημαντική για την οικονομία της ΔΕΤ, αλλά και όλης της
Νάουσας την λειτουργία του «Δάσους των Χριστουγέννων» στο Άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας, τονίζοντας ότι ήδη έχουν κλείσει εκδρομές πολλά σχολεία, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά ο τζίρος της δημοτικής επιχείρησης του Αγίου Νικολάου. Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης ο κ. δήμαρχος είπε ότι μέχρι της 19 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες του δήμου, ενώ, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Δημούλα» θα δοθούν τρόφιμα σε 150 οικογένειες.
Στην «Αναπτυξιακή Χιονοδρομικού Νάουσας» το χιονοδρομικό των 3 Πηγαδιών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας για  το τι μέλλει γενέσθαι με τους 5 εργαζόμενους της λυθείσας δημοτικής επιχείρησης της ΤΑΒ ( 3-5 Πηγάδια) και σε πώς θα εκταμιευθούν τα χρήματα του ενοικίου, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της πρώην δημοτικής επιχείρησης,  ο πρόεδρος της κ. Μπουρδάνος είπε ότι η σύμβαση υπεγράφη  μεταξύ της ΤΑΒ και του Βεροιώτη επενδυτή, είναι ύψους 120.000 ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια να συνεχιστεί , μέσω της ΚΕΔΕ, η λύση όλων των αντίστοιχων δημοτικών επιχειρήσεων για έναν χρόνο, καθώς επίσης και να γίνει η μεταφορά των εργαζομένων στον δήμο. «Αγωνιζόμαστε με ανιδιοτέλεια για τους εργαζόμενους. Το πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε τις θέσεις τους». Εκ μέρους των εργαζομένων ο κ. Κουμπάκης ζήτησε να πληρωθούν τα οφειλόμενα ποσά σε αυτούς, που αγγίζουν τους 7 μήνες, καθώς και να παραμείνουν στον δήμο. «Στον μισθωτή δίνεται η δυνατότητα να μας κρατήσει ή όχι. Υπάρχει η εντύπωση ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το ξενοδοχείο και το εστιατόριο των 3 Πηγαδιών, οπότε καταργούνται και οι δικές μας θέσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.  Στην πλήρη κατάρρευση όλων των δημοτικών και δημόσιων χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, τα οποία δίνονται πλέον σε ιδιώτες, αναφέρθηκε ο κ. Καραμπατζός. «Πέρασαν οι εύκολες εποχές δημιουργίας δημοτικών επιχειρήσεων της δεκαετίας του 1980. Ζητάμε την μεταφορά των εργαζομένων της ΤΑΒ στον δήμο, αλλά ο νόμος δεν το επιτρέπει, επειδή δεν είναι κοινωφελής επιχείρηση» είπε ο κ. δήμαρχος.
Ημερήσια διάταξη
Έκδοση ψηφισμάτων για απολυμένων των τοπικών κλωστηρίων και για παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους της Νάουσας
Μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας το σώμα ενέκρινε ψήφισμα που έφερε ο  προσκείμενος στο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ φορέας για μη κατάργηση της εισοδηματικής ενίσχυσης, που λαμβάνουν λίγες δεκάδες απολυμένοι των κλωστηρίων της περιοχής, μέχρι να βγούνε στη σύνταξη. Επίσης και μετά από έναν κυκεώνα άτακτης συζήτησης, που σίγουρα δεν αρμόζει σε ένα δημοτικό συμβούλιο του επιπέδου της Νάουσας, το αίτημα του ΕΚΝ για κατάθεση ψηφίσματος από το σώμα, το οποίο θα ζητούσε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Νάουσας να ..παρανομήσουν, δεχόμενοι ανασφάλιστους ασθενείς, οι οποίοι δεν θα πλήρωναν κανένα νοσήλιο, δεν ευδοκίμησε, ενώ η αντιδήμαρχος κ. Ιτσκάρα σημείωσε ότι μπορεί να δοθεί βιβλιάριο απορίας σε όσους έχουν ανάγκη ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Μηδενικές οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, εκτός εάν  τα απορρίμματα του δήμου μετακομίσουν από την σημερινή λειτουργούσα, παρανόμως, χωματερή της «Πλακένιας» προς όμορο ΧΥΤΑ!
 Μηδενικές ήταν οι αυξήσεις για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Νάουσας.Η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν  η δημιουργία δυο νέων κατηγοριών για τα τέλη καθαριότητας,  για φιλανθρωπικά ιδρύματα και αποθήκες-γκαράζ. Στα ίδια επίπεδα παραμένουν και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων και οι άλλοι δημοτικοί  φόροι. Άξιον αναφοράς φυσικά  η υπηρεσιακή επισήμανση ότι τα τέλη καθαριότητας θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα αν δεν υπάρξει μεταφορά των δημοτικών απορριμμάτων σε άλλο ΧΥΤΑ, οπότε και θα ελεγχθεί αν πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή τους! Για το 2011 πάντως ο δήμος Νάουσας είχε ανταποδοτικές εισπράξεις 1.376.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα για τις ίδιες υπηρεσίες έφθασαν τα 1.739.000, δείγμα ότι τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, ειδικά δε με την πλήρη απαξίωση των τοπικών αυτοδιοικήσεων και τον μηδενισμό των πόρων τους από την κεντρική διοίκηση!

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Ιππικό Σύλλογο Νάουσας.
Το σώμα αποφάσισε την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 5.000 ευρώ, στον Ιππικό Σύλλογο Νάουσας, για την άμεση ανακατασκευή της στέγης του εντευκτηρίου του, το οποίο καταστράφηκε μετά από εμπρησμό, πριν από ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου