Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Παιδί, άσκηση, χορός, υγεία». Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσα


Μια ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας με θέμα: ΠΑΙΔΙ-ΑΣΚΗΣΗ-ΧΟΡΟΣ- ΥΓΕΙΑ. Εισηγητές οι εξειδικευμένοι γιατροί του Γενικού  Νοσοκομείου της πόλης μας

Σαμαράς Χρήστος Επιμελητής Παιδιατρικής Γ.Ν.Ν.
Καλστογιάννη Ουρανία Ειδικευόμενη Παιδιατρικής Γ.Ν.Ν
Μποσινάκης Κω/νος Ειδικευόμενος Ορθοπεδικής Γ.Ν.Ν.
Ο κ. Μποσινάκης αναφέρθηκε στις κακώσεις του σώματος που δημιουργούνται κατά την προσπάθεια άθλησης των παιδιών.( Διαστρέμματα δακτύλων, σπάσιμο, τένοντα κ.α) καθώς επίσης για την επίδραση των αναβολικών , την σκολίωση και την κύφωση.
Η δουλειά του παιδιού είναι το παιχνίδι
Η κ. Καλτσογιάννη Ουρανία μίλησε για τα είδη άσκησης,  τα πνευματικά , ψυχικά πλεονεκτήματα της άθλησης και τρόπους που θα κάνουν το παιδί να αγαπήσει την άθληση.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα οφέλη της άθλησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως κανένας δεν θα πρέπει να απεχθάνεται την άσκηση, Παιδί σημαίνει Παιχνίδι.
Όσο σημαντική είναι η τροφή και η μόρφωση του παιδιού εξίσου σημαντική είναι και η άθληση.  Στο εξωτερικό είναι θεσμοθετημένο το δικαίωμα του παιδιού στην άθληση.
Ο χορός είναι η τέλεια άσκηση γιατί γυμνάζεται όλο το σώμα.
Τέλος επισήμανε ότι ποτέ δεν πρέπει οι γονείς να επισκέπτονται τους γιατρούς και να ζητάνε να συμπληρώσουν τα πιστοποιητικά υγείας χωρίς την παρουσία του ίδιου του παιδιού Είναι μεγάλο σφάλμα αυτό. Στην συνέχεια οι γιατροί απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών και των γονέων που παρευρέθηκαν . Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων όλων των τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς του Νοσοκομείου της πόλης μας για την ενημερωτική επίσκεψή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου