Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Χαρούλα: «Μωροφιλοδοξίες κάποιων σε βάρος της πόλης». Λάζαρος: «Ακούτε μόνο την αυλή σας και ρίχνετε τα βάρη σε άλλους»



«Η ελληνική κοινωνία έχει πνιγεί από τα νούμερα», σχολίασε στην αρχή της εισήγησής της για το θέμα του απολογισμού-ισολογισμού του δήμου για το 2011 η...
δήμαρχος, κάνοντας μια ειδική εισαγωγή, όπως είπε. «Αν δεν ζήσεις αυτά που προέκυψαν στους δήμους επί Καλλικράτη, δεν είσαι σε θέση να προβλέψεις. Καταιγίδες η μία μετά την άλλη. Ό,τι ψήφισες το βράδυ αλλάζει μέχρι το πρωί. Αυτό ζούμε εδώ και λίγο καιρό. Προνοήσαμε κοινωνικές δομές, αναγνωρίστηκαν πρωτοβουλίες, επιβράβευσαν το κοινωνικό μας πρόσωπο στην Ευρώπη, αλλά ουδείς προφήτης στον τόπο του. Η κρίση φαίνεται παντού, στα άκοπα χόρτα, στις άβαφες διαβάσεις κ.α.», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ουσουλτζόγλου, περιγράφοντας το τι άλλαξε στην εποχή του Καλλικράτη, με τον περιορισμό των προσλήψεων και των εσόδων από δημόσιες επενδύσεις. «Κρατάμε τους δήμους με το 20% των πόρων των ευρωπαϊκών κρατών για την αυτοδιοίκηση, ή με το 5% των σκανδιναβικών κρατών», τόνισε η δήμαρχος, σχολιάζοντας: «Καμιά φορά σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο αυτό που βιώνουμε καθημερινά…» Τέλος, η δήμαρχος έκανε λόγο για μωροφιλόδοξες συμπεριφορές κάποιων σε βάρος της πόλης, με κακοήθεια, με εμπάθεια και με μίσος στη δημοτική αρχή.
«Από τη μεριά μου δεν υπάρχει ούτε κακοήθεια, ούτε εμπάθεια, ούτε μίσος», απάντησε ο κ. Τσαβδαρίδης, σχολιάζοντας ότι η δήμαρχος ρίχνει μονίμως τα βάρη σε άλλους, ακούγοντας μόνο την αυλή της. Αναφορικά με τον ισολογισμό-απολογισμό ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι σήμερα πράγματι όσοι είναι δήμαρχοι σήμερα υποφέρουν, ωστόσο το θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά το 2011, όπου ήταν περίπου ίδια η χρηματοδότηση. «Άρα δεν είναι το πρόβλημά σας η ελλιπής χρηματοδότηση. Είναι άτυχη η πόλη, δεν μπορείτε να τη διοικήσετε. Με έτοιμα λεφτά δεν κάνατε έργο στη γέφυρα Κούσιου», σχολίασε. Τέλος πρότεινε τη δήμαρχο να ανοιχτεί για έσοδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς να υπάρχουν προτάσεις από την Ελλάδα.
«Μόλις 13 από τα 94 έργα του τεχνικού προγράμματος έγινε το 2011. Χάθηκε η μάχη με την καθημερινότητα. Δεν είναι άλλοθι στην κρίση η απραξία σας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννουλάκης:
«Είναι μισή η αλήθεια. Τα νούμερα μπαίνουν γιατί πρέπει να μπουν, ωστόσο υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Ο δήμος πήγε καλά, αλλά θα μπορούσε να πάει καλύτερα», σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης:
«Πολλοί δήμοι θα υπαχθούν σε καθεστώς αναγκαστικής εξυγίανσης, εμείς το αποφύγαμε», είπε στις απαντήσεις της η δήμαρχος, τονίζοντας ότι σήμερα στους δήμους δεν υπάρχουν τρόποι σύνταξης προϋπολογισμών.
Ισολογισμός και απολογισμός το 2011 ψηφίστηκαν μόνο από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου