Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Το "Δάσος των Χριστουγέννων" στη Νάουσα και οι γνωστές...τοπικιστικές μοιρολογίστρες!!!

Μετά από χρόνια ...ξεμετοχιάς και "αρπαχτών" η δημιουργία ενός πραγματικού τόπου έλκυσης επισκεπτών για τη Νάουσα, όπως αυτού του "Δάσους των Χριστουγέννων" στο Άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, υπήρξε ότι θετικότερο ως είδηση, σε αυτή την "γκρίζα" και καταρρέουσα οικονομικά και ηθικά εποχή. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι γνωστές.....τοπικιστικές κουτοπονηριές. οι οποίες χαρακτηρίζουν μια περασμένη πλέον και τραγική παρηκμασμένη εποχή για τον τόπο. Σαν να ήξερα το τι θα συμβεί με τους πολιτιστικούς συλλόγους είχα έγκαιρα επισημάνει στον κ. Φώτη Μιχόπουλο, ενός εκ των ιδιοκτητών της Vegaline, ότι πρέπει να δοθεί ΕΝΑ περίπτερο για ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους. Κάποιοι θέλησαν να συνδυάσουν το...τζαμπέ μετά του ωφελίμου.Να πάρουν δηλαδή ένα περίπτερο να τα κονομήσουν π.χ, πουλώντας τσίπουρο και να μην  πληρώσουν και μια. Ωραία και πρωτότυπη η σκέψη φυσικά!! Να πάρουν όλοι οι σύλλογοι του δήμου από ένα περίπτερο τζάμπα, να πουλήσουν όλοι, άλλος γλυκά, άλλος καφέδες, άλλος να βγάζει φωτογραφίες προς πέντε ευρώπουλα τη μια και να μην δώσουν και μια. Εξάλλου ο Φώτης και οι άλλοι ιδιοκτήτες του "Δάσους των Χριστουγέννων" είναι οι ...άπληστοι ξένοι που θα μας φανεί το άλσος εκείνες τις μέρες, κατά τις οποίες, ως γνωστόν, στην περιοχή δεν πετά ούτε πουλί πετάμενο. Βγήκαν λοιπόν οι γνωστές μοιρολογίστρες της πόλης και άρχισαν. Ακριβά τα περίπτερα, φθηνά το έδωσε ο δήμος, γιατί να μην βγάλουν μεροκάματο οι φωτογράφοι, οι καντίνες, οι περιπτεράδες και τα λοιπά ...ι
σνάφια της Νάουσας, όλα τζάμπα!!!  Να πάει ο ναουσαράς ο φωτογράφος π.χ να τα κονομήσει  και να μην πλερώσει δηλαδή. Γιατί οι παραγωγοί του χωρίου είναι σκράπες από φωτογραφίες και δεν ξέρουν να βγάζουν ανάλογες και μάλιστα σε υπερυψηλή ανάλυση( HD που λένε και οι βιντεάδες μας!!)Λες και οι άνθρωποι που ρισκάρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έρχονται να επενδύσουν για την ψυχή του Σουλειμάν και της Χουρέμ!!! Γνωστή η μιζέρια της πόλης, γνωστά και τα, εκπεσόντα πλέον, κέντρα που την αναπαράγουν. Ας αφήσουν στην ησυχία τους τους δημιουργικούς ανθρώπους. Όσο για τιμές και ακρίβεια μάλλον κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα...αλλότρια!!
Υ.Γ Περιμένουμε από την Vegaline μια σοβαρή δουλειά. Ελπίζουμε να μην διαψευστούμε. Εδώ είμαστε και για να τους φωνάξουμε το Ωσαννά αλλά και το σταύρωσον αυτούς. Αλλά ας τους δούμε πρώτα. 

5 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ευτύχημα κ. Ελευθεριάδη θα ήταν η γιορτή των Χριστουγέννων να γίνει μία γιορτή αλληλεγγύης κι αγάπης (αυτό που είναι δηλαδή) κι όχι εμπορίου και ιδιοτέλειας όπως εδώ και δεκαετίες γιορτάζεται και στη χώρα μας.

    Η αποθέωση του καταναλωτισμού και του ατομισμού, είναι ένα από τα αίτια της σημερινής παρακμής μας. Δυστυχώς οι ντόπιοι ηγέτες μας για άλλη μια φορά απέδειξαν πόσο καλά αναπαράγουν τόσα χρόνια το παιχνίδι των λυγμών των συμφερόντων.

    Ας μας φωτίσει ο λόγος του Χριστού τις δύσκολες μέρες που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου συμφωνισω σε μερικα απο αυτα που γραφεις θα προτεινα στο δημοτικο συμβουλιο να φωναξει ολους τους συλλογους και να τους προτεινει σε συνεργασια μαζι του (Δ.Αστυνομια)να εκμεταλευτουν το παρκινγκ του Α.Νικολαου,ετσι και εσοδα θα εχουν,καθε χρονο και αλλος συλλογος και επιτελους να σταματησουν να ζητανε γιατι το πανηγυρη τελειωσε και θα το δουν φετος και με τα ημερολογια.Οσον αφορα τον ανωνυμο 8.40 ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ΖΟΡΟ και λοιπούς
    Επίσης προτείνω να βάλουμε διόδια με το που θα στρίβουν στη Νάουσα (οι ξένοι βέβαια οχι οι Ναουσαίοι)
    και μετά την βόλτα στον Αγιο Νικόλαο να τους πάμε υποχρεωτικά για δύωρο μπάνιο στο κολυμβητήριο με το αζημίωτο φυσικά και επίσης υποχρεωτική διανυκτέρευση στο βέρμιο....Καλά Χριστούγεννα Νάουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν βαλετε και παρκομετρα τοτε ειναι που δεν θα πατησει κανενας απο την περιοχη!ελεος! η πληρη εκμεταλλευση.ναι ενταξει να προβληθει η τοπικη παραγωγη αλλα οχι στο τζαμπανταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή