Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"H εκδίκηση είναι δική μας". Γράφει ο Γιάννης Κοσμαρίκος

 Επί τέλους έφτασε η  μέρα, που οι περισσότεροι Έλληνες περιμέναμε.   Ήρθε η ώρα και η στιγμή που το τέλος του σεναρίου θα το γράψουμε εμείς και που εμείς θα δώσουμε και τον τίτλο του έργου, που δε θα είναι άλλος από το: «η εκδίκηση είναι δική μας». Στο χέρι μας λοιπόν είναι να σβήσουμε μια για πάντα το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς και να δώσουμε στη χώρα μας την ευκαιρία για μια νέα αρχή.  Στα σπίτια τους λοιπόν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Στα σπίτια τους οι πρωταίτιοι της συμφοράς, αυτοί που μας  κατέκλεψαν και ξέσκισαν τις σάρκες μας. Στα σπίτια τους  όλοι αυτοί οι
ανεύθυνοι του χθες που έγιναν υπεύθυνοι του σήμερα και που ξανά ξεθάρρεψαν και ανερυθρίαστα ξαναζητούν την ψήφο μας για να μας σώσουν δήθεν, έχοντας την εντύπωση ότι απευθύνονται σε αφελείς και ηλίθιους. Ο ένας χωρίς ντροπή και με δόση εκβιασμού, ζητάει αυτοδυναμία. Ο άλλος, ξαναρχίζει από την αρχή και με το σλόγκαν πρέπει να πούμε τις αλήθειες στον Ελληνικό λαό…λες και δεν ήταν αυτός που πάντα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ όλες τις εξελίξεις και στη σύνταξη και των δύο μνημονίων. Ο προεκλογικός τους όμως αγώνας στηρίζεται στις συνταγές του ογδόντα και του ενενήντα με μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις για να επιφέρουν την πόλωση, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι για το λαό αυτή η τακτική έχει ξοφλήσει προ πολλού. Το ερώτημα όλων είναι: Μπορούν να μας πουν τι θα γίνει μετά τις εκλογές; Μπορούν να μας δώσουν ελπίδα; Απολογούνται δήθεν για τα λάθη και τις παραλήψεις τους, αλλά ούτε λόγος για τα λεφτά που έκλεψαν και για την κατάντια που έφεραν σε λαό και χώρα.    Θέμα διλήμματος δεν υπάρχει. Είναι θέμα μνήμης. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα αναρίθμητα ψέματα που μας αράδιαζαν όλα αυτά τα χρόνια, τα ανατριχιαστικά ψευτοδιλήμματα που μας έθεταν,  την εξαθλίωση του μισού και πάνω πληθυσμού της χώρας που επέφεραν με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και τη λεηλασία των ταμείων. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ψήφιση των μνημονίων, που μας δένουν χειροπόδαρα όλους  εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για μια ζωή.    Θα πρέπει παραδειγματικά να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας. Γιατί λοιπόν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ πρέπει να ξαναψηφιστούν; Γιατί πρέπει να τους ξαναδούμε; Μας δίδεται η μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από το λάθος των μνημονίων που γεννάει ύφεση, που μας κάνει φτωχότερους και που στο τέλος,(αυτό είναι και το επιδιωκόμενο των εταίρων μας),θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία και στη έξοδό μας από την ευρωζώνη.Γιατί λοιπόν να προτιμήσουμε τον ξεφτιλιστικό  αργό θάνατο που μας επιφυλάσσουν και να μην ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια σε όλους αυτούς, που εκτός του ότι μας οδηγούν στην εξαθλίωση, επεμβαίνουν καθημερινά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά της Ελλάδας υποδεικνύοντάς μας τι πρέπει να κάνουμε, σα να πρόκειται για αποικία;  Δυστυχώς κανένας από τους ηγέτες μας δε διαθέτει το σθένος και την παλικαριά  να τους πει: Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι εταίροι. Στην παρούσα στιγμή για ότι προκύψει, κανένας δε θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι μας έφταιξε η Μερκελ, ο Σαρκοζί, ο Ομπαμα και ο οιοσδήποτε.   
    Η ευθύνη είναι δική μας και μόνο δική μας…
    Εδώ θα φανεί η ωριμότητα και το νταηλίκι του Ελληνικού λαού.
    Προεκλογικά θ’ ακουστούν πάρα πολλά εκβιαστικά διλήμματα που σκοπό θα έχουν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό με τα επικρατέστερα: «να κυβερνηθούμε ή χάος». «εντός ή εκτός της ευρωζώνης ».κ.λ.π. Αν θυμάστε το ίδιο έργο είχε παιχτεί προ ετών και  με τους Κύπριους με την ψήφιση του σχεδίου  Αννάν.  Όλη η Ευρώπη, όλη η Αμερική, η Τουρκία, ο ανεκδιήγητος δικός μας και κάθε καρυδιάς καρύδι απειλούσαν τους Κύπριους πως αν δεν ψηφίσουν το σχέδιο Αννάν θα καταστραφούν, θα σβήσουν από το χάρτη, θα τους καταλάβουν οι Τούρκοι και θα αφανιστούν από προσώπου γης…
   «Παρέλαβα κράτος, δε θα παραδώσω αποικία».
Ήταν τα λόγια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου στο περίφημο διάγγελμά του που προέτρεπε τους Κύπριους να καταψηφίσουν το σχέδιο Αννάν. Και οι Κύπριοι, αψηφώντας κάθε είδους απειλές και φοβέρες με θάρρος, νταηλίκι και υπερηφάνεια είπαν ένα μεγάλο όχι. Και την επομένη τι έγινε; Σίγησαν όλοι. Πήγαν περίπατο οι απειλές.  Η Κύπρος και στην ενωμένη Ευρώπη μπήκε και αυτή τη στιγμή τη φυλάγει ο στόλος των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ρωσίας  ενώ οι Τούρκοι που να κουνηθούν… Ας εκμεταλλευτούμε την περίσταση και αυτό που πρέπει να κάνουμε ας το κάνουμε μια ώρα αρχύτερα, μιμούμενοι τους αδελφούς μας Κύπριους. Είναι η μοναδική ιστορική στιγμή που μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να χαρίσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τη λευτεριά, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια που ταίριαζε και ταιριάζει πάντα στον περήφανο Έλληνα. Διλήμματα και φοβιστικές σκέψεις αρμόζουν μόνο στους δειλούς, οι οποίοι στο τέλος πάντα έχουν τη χειρότερη τύχη. Ψήφο ανατροπής λοιπόν, γιατί μετά την ψήφο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται… Σ’ αυτές τις εκλογές θα φανεί αν ο Έλληνας διατηρεί ακόμα τα γονίδια των γενναίων προγόνων του και θα προτιμήσει την ανεξαρτησία του και τη λευτεριά του με όποιο κόστος…
ΥΓ.1. Ακόμη και αυτοί που δεν μπορούν να ξεφύγουν από την επιλογή των δύο μεγάλων κομμάτων, τουλάχιστον να μην ξαναψηφίσουν τα ίδια πρόσωπα που μας οδήγησαν με την ψήφιση των μνημονίων σ αυτήν την κατάσταση. 
      2. Η ανήθικη Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία πρέπει να πάρει ένα γερό μάθημα από τον Ελληνικό λαό με ένα μεγάλο Ούστ…,γιατί αντί να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει σε ένα κράτος μέλος ισότιμό της, έπεσε πάνω του με τέτοια μανία σαν κοράκι να το κατασπαράξει κατηγορώντας το για διαφθορά και τεμπελιά, ενώ στην πραγματικότητα ο ηθικός αυτουργός ήταν η ίδια.
  Διαγραφή λοιπόν μονομερώς του χρέους γιατί είναι επαχθές για το λαό. Δε σας χρωστάμε τίποτα γιατί αυτά που μας δώσατε σας τα έχουμε επιστρέψει πολλαπλάσια.(Γερμανός αξιωματούχος αποκάλυψε, ότι η κατάσταση αυτή που επικρατεί στην Ελλάδα, συμφέρει τη Γερμανία γιατί αυτά τα τελευταία χρόνια, έχει κερδίσει από τα επιτόκια πάνω από 45 δις ευρω). 
       3. Ο μεγαλύτερος ρεαλισμός είναι η διεκδίκηση της ουτοπίας. (Ψυχίατρος Γρίβας). 
       4.  Προσοχή: To άκυρο  και το λευκό ψηφοδέλτιο μεγαλώνουν το ποσοστό  του πρώτου κόμματος.

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αναμέτρηση μεταξύ τραπεζιτών, εχόντων και κατεχόντων (όπως αποκαλούσε τους πλούσιους ο Κώστας Καραμανλής)και των συνοδοιπόρων τους από τη μια μεριά και των λαών από την άλλη ξεκινάει από την Ελλάδα. Από την 6/5/2012. Ας γίνουμε η πρωτοπορία, η αρχή του παγκόσμιου λαϊκού κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή