Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Έλλειψη καρτών στάθμευσης στο κέντρο της Βέροιας


Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και οφείλει ο δήμος Βέροιας να το δει ζεστά. Ωραίες, εύχρηστες και ασφαλείς (λόγω του ότι οι προηγούμενες δεν ήταν!) οι νέες ξυστές κάρτες στάθμευσης, ωστόσο παράλληλα και… άφαντες από το κέντρο της πόλης. Το ζήσαμε σήμερα, το ζούμε πολύ συχνά. Το ζουν κυρίως οι...
επισκέπτες του κέντρου της πόλης. Και πολλές φορές το… παράσημο είναι μια κλήση! Ελάχιστα περίπτερα, λοιπόν, διαθέτουν κάρτες στάθμευσης στις οδούς Βενιζέλου, Μητροπόλεως και Ελιάς. Κι όσα διαθέτουν, έχουν κι αυτά έλλειψη αρκετές μέρες του μήνα, είτε για λόγους οικονομικούς ή γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν προλαβαίνουν να πάνε στον δήμο να τις προμηθευτούν. Το υπαρκτό πρόβλημα που επικαλούνται στην προμήθειά τους οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων, έχει βασικά να κάνει με την εφάπαξ πληρωμή όλου του πακέτου των 100 καρτών, πράγμα που με τις σημερινές συνθήκες της αγοράς πολλές φορές είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο.
Το αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας του συστήματος είναι η ταλαιπωρία και ο προβληματισμός των οδηγών, κυρίως των επισκεπτών της Βέροιας, που θέλουν να σταθμεύσουν σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης και καλούνται να αναζητούν κάρτες, χάνοντας χρόνο και ταλαιπωρούμενοι. Ακόμη και η μαζική προμήθεια πέντε ή δέκα καρτών δεν είναι λύση, αφού κι αυτές κάποια στιγμή τελειώνουν.
Το θέμα είναι σε γνώση του δήμου, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν βρέθηκε ακόμη μια λύση, ωστόσο νομίζουμε ότι αργά ή γρήγορα κάτι θα βρεθεί. Εμείς δεν προτείνουμε τις ασφαλέστερες και πιο… δυτικές λύσεις που εφαρμόζονται σε άλλες πόλεις (παρκόμετρα).
‘Λαός’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου