Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ας γκουρμεδιάσουμε!! Χουρμάδες με προσιούτο. Μια συνταγή του Δημήτρη Μάντσιου*


Χρειαζόμαστε 8 Χουρμάδες Medjool είναι τρυφεροί μεγάλοι και με πολύ καλή γεύση, 4 λεπτές φέτες προσιούτο, 250 γρ ψίχα καρυδιού, 250 γρ  πασκετάν ή άλλο τυρί κρέμα της επιλογής σας. Κάνουμε μια κατά μήκος σχισμή στους χουρμάδες  και αφαιρούμε το κουκούτσι τους.  Περνούμε έτσι 2 κομμάτια από τον κάθε χουρμά. Στη συνέχεια γεμίζουμε με
μια σπάτουλα με το τυρί και στερεώνουμε κομμάτια ψίχας καρυδιού  ανάλογα με τις προτιμήσεις μας πολύ ή λίγο. Εναλλακτικά μπορούμε να χοντροκόψουμε τα καρύδια και να τα προσθέσουμε στο τυρί και μετα αυτό το μείγμα απευθείας πάνω στο χουρμά.Τυλίγουμε τον κάθε χουρμά με τη λεπτή φέτα από το προσιούτο και τους τοποθετούμε με μεμβράνη στο ψυγείο  τουλάχιστον για 1 ώρα. Προτείνω να καταναλώνονται μέσα στην ημέρα που ετοιμάζονται. Η απολαυστική τους γεύση σκάει σαν πυροτέχνημα  στο στόμα!

Δημήτρης Μάντσιος
www.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00 
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250
fax  2332022212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου