Πανταχού ( αφιλοκερδώς φυσικά) παρών ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Εσπερίδες» και πρόεδρος των ξενοδόχων της Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος. Στη γιορτή των φίλων του καρναβαλιού έφτιαξε το γνωστό χριστουγεννιάτικο κρασί gleu wine, το οποίο τιμήθηκε ή καταναλώθηκε καλύτερα, από τους παρευρισκόμενους!! Δείτε πώς γίνεται το gleu wine, μέσα από τη συνταγή του Δημήτρη. Τα «Έπεα» του εύχονται οι γιορτινές μέρες να είναι …αναστάσιμες για την πληρότητα όχι μόνο του ξενοδοχείου του, αλλά όλων των ξενοδόχων, εστιατόρων και εμπόρων της περιοχής!!!
ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (GLEU WINE)
Θα χρειαστούμε 1 φιάλη 750ml κόκκινο κρασί παλαίωσης (κατά προτίμηση Ξινόμαυρο), ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, 20 ξυλάκια κανέλας, 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα Χίου, 10 σπυριά γαρίφαλα, 6 κουτάλια της σούπας ζάχαρη, το χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα από τη φλούδα του, ½ ποτήρι brandy και ένα ποτήρι νερό. Θα το...
φτιάξουμε ρίχνοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, την κοπανισμένη μαστίχα, την κανέλα, τα σπυριά γαρίφαλου, το μοσχοκάρυδο, το χυμό και το ξύσμα από τη φλούδα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας διαρκώς σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν βράσει, ρίχνουμε το κρασί και μόλις πάρει να βράσει ρίχνουμε και το brandy ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε τη φωτιά. Σουρώνουμε σε σίτα και μετά το περνάμε από φίλτρο του καφέ για να είναι ποιο διαυγές και το σερβίρουμε ζεστό.Καλή σας απόλαυση.
Με τιμή
Δημήτρης Μάντσιος-www.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00 -Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250-fax 2332022212
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου