Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σύστημα αξιών. Γράφει ο Ιορδάνης Ελευθεράκης*


Το σύστημα αξιών, το οποίο οικοδομήθηκε μετά την μεταπολίτευση,[πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως από την ΝΔ],φαίνεται ότι, πνέει τα λοίσθια και οσονούπω καταρρέει.Σε αυτήν την ιστορική καμπή και μετά από 37 χρόνια,είναι σκόπιμο... ξαναδιαπιστώσουμε, τι κατέλειπε αυτό το συγκεκριμένο σύστημα.
- Ένα κράτος χαοτικό σε όλες του τις εκφάνσεις, πνιγμένο στην παθογένεια, την οποία συντηρούν ένιοι κρατούντες ακόμα και σήμερα, προκειμένου να συντηρηθούν οι ίδιοι.
- Μία ολέθρια σχέση πολίτη- κράτους, σύμφωνα με την οποία, ο ένας....
θεωρεί τον άλλον- a priori- απατεώνα.
- Έναν απίστευτο αμοραλισμό και μία εκτεταμένη διαφθορά σε πολλούς τομείς, ιδίως εις βάρος του δημοσίου με ατελείωτες οπές διαρροής δημοσίου χρήματος.
- Μία αντιπαραγωγική οικονομία, ο οποία για δεκαετίες παρήγαγε μόνον ελλείμματα, αλλά και μία μόνον σχετική παροιμία, χαρακτηριστική της κρατούσας νοοτροπίας: ΄΄ Υγεία από τον Θεό και λεφτά από το κράτος.΄΄
- Μία καταστροφική αντίληψη περί απασχόλησης, σύμφωνα με την οποία, η ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με τον διορισμό στο δημόσιο.
- Αποθέωση του κακού συνδικαλισμού [ποινικοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας], κλείσιμο επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και διανομή προνομίων σε ισχυρές συντεχνίες του δημοσίου, ενισχύοντας τις ανισότητες.
- Και το χειρότερο την παγίωση μιας άθλιας νοοτροπίας φιλοτομαρισμού, έλλειψης αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε εκτεταμένες ομάδες, οι οποίες ομνύουν μόνο σε έναν θεό. Το χρήμα. Όλα αυτά φαίνεται ότι, εισήλθαν σε τροχιά φθοράς και ευθείας αμφισβήτησης από μεγάλη μερίδα του λαού. Ξεπροβάλλει μια ιστορική ευκαιρία λύτρωσης, με την αποδέσμευση από τους ιμάντες που καθήλωσαν έναν δημιουργικό λαό και τον εκπαίδευσαν στην ταπεινωτική επαιτεία. Προφανώς μετείχε και αυτός στην ψευτομοιρασιά των αγαθών που παρήγαγε το εγκαλούμενο σύστημα αξιών, αλλά αντελήφθη ότι, τα δικά του.. λάφυρα ήταν χάντρες και καθρεφτάκια.Θα καταρρεύσει λοιπόν αυτό το σύστημα, μόνο με μία προϋπόθεση. Όταν μαζί με αυτό θα καταρρεύσουν και αυτοί που το υπηρέτησαν, αυτοί που το στήριξαν, τόσο, ώστε να γιγαντωθεί και μαζί με αυτό να γιγαντωθούν και τα προβλήματα της πατρίδας και των πολιτών.Ποιοι είναι αυτοί;ίναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι κάνοντας χρήση των όρων λειτουργίας του συστήματος, γιγαντώθηκαν και αυτοί, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά κλπ.Αυτοί που προσπαθούν σήμερα να σώσουν τον τόπο, από το κακό που οι ίδιοι προξένησαν. Μια μονομερής αποτίμηση του έργου των μέχρι σήμερα με βάση το οικονομικό αποτέλεσμα, ταυτίζεται με την λέξη κατάντια.
- Κατάντια είναι, να υπογράφονται συμβόλαια αφανισμού της Ελλάδας, επειδή την έφεραν σε αυτήν τη θέση οι πολιτικοί της ταγοί.

- Κατάντια είναι να λοιδορείται η πατρίδα από ξένους, ιδίως από αυτούς οι οποίοι αισχύνονται[;] να στρέψουν το βλέμμα πίσω στην ΙΣΤΟΡΙΑ τους, διότι γνωρίζουν [ΤΙ] θα ιδούν ή δεν θα ιδούν ΤΙΠΟΤΑ, ούτε σε βάθος λίγων αιώνων.
- Κατάντια είναι αυτήν την δύσκολη ώρα για τον τόπο, κάποιες κορυφαίες κοινωνικές..ποιότητες, να θεωρούν ως μητέρα των μαχών, την ασφαλή φυγάδευση των κεφαλαίων τους στο εξωτερικό. Οι υπόλοιποι προνομιούχοι με τις λιγότερες ... αρετές, μία χοντρή ΔΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με τους δικούς τους ... σοσιαλιστικούς όρους.[μακριά από μας οι θυσίες].
Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τον δικό της τρόπο. Προσπαθεί να σώσει τον λαό, αλλά ο λαός δεν θέλει να σωθεί ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. Παρά το γεγονός, ότι πολλοί θύλακες ανωμαλίας, αργομισθίας, αντικοινωνικής συμπεριφοράς, απάτης, υπεξαίρεσης λαϊκών συμφερόντων και ένα γενικότερο καθεστώς κλεπτοκρατίας ξηλώνονται, ο λαός δεν πείθεται, διότι, όλα αυτά κατά την εκτίμησή του, δεν ζυγίζουν πολλά στο καντάρι της νέας πραγματικότητας, την οποία και η ίδια η κυβέρνηση συνδιαμόρφωσε με την αβελτηρία και τις παλινωδίες της. Αν η βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής είναι η εκλογές, αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκην, ότι είναι και η σωτηρία του τόπου.Τα πράγματα είναι εξόχως δυσχερή.H E.E. αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Συμπεριφέρεται ως ένα ασπόνδυλο μόρφωμα, περιοριζόμενη στην προάσπιση των επί μέρους εθνικών συμφερόντων και όχι των ευρωπαϊκών γενικότερα. Τα κυριότερα κράτη μέλη της αποτελούν ισχυρούς κρίκους, οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι να σχηματίσουν μία ευρωπαϊκή αλυσίδα. Τουναντίον μάλιστα, στηλιτεύουν τον ευρωπαϊκό νότο, τον οποίο φόρτωσαν με πολεμικές μηχανές[υποβρύχια, αεροσκάφη, άρματα, πυραύλους] γι αυτό, δεν θέλουν κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, υπερτιμημένα δίκτυα τηλεπικοινωνιών κλπ, και όλα αυτά μέσα από ‘’κανόνες’’ ακραίας ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.Παρά ταύτα συνεχίζουν να διδάσκουν ΗΘΟΣ, να επιτιμούν, να ταπεινώνουν και να είναι έτοιμοι να διαμοιρασθούν τα ιμάτια κράτους μέλους, το οποίο οδηγούν στην καταστροφή με μοναδική μαεστρία.Φαίνεται, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, συνεπικουρούντων και των ακραίων αντιπολιτευτικών και λαϊκιστικών κραυγών, ο λαός δεν αντελήφθη,το τι διακυβεύεται σήμερα. Εκείνο που γνωρίζει καλά είναι το μερίδιο της δικής του ευθύνης. Γνωρίζει όμως πάρα πολύ καλά και τον χυδαίο τον ανήθικο και προκλητικό πλουτισμό των καπάτσων των καταφερτζήδων και των απατεώνων της τελευταίας εικοσαετίας. Εξοργίζεται, διότι σήμερα που η πληροφορική έχει απογειώσει την αποτελεσματικότητα της, οι αρμόδιοι αδυνατούν να αντικειμενικοποιήσουν το’’ πόθεν έσχες ‘’των ανθρώπων του ταχέος και παράνομου πλουτισμού. Όμως, για όσο χρόνο θα συνεχίζεται η ΙΔΙΑ πολιτική της ανισομερούς κατανομής των βαρών, οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης θα είναι υποψήφια θηράματα ενός περιρρέοντος λαϊκού τραμπουκισμού. Θα κυβερνούν κρυπτόμενοι και φυλασσόμενοι, και τούτο διότι, δεν αντελήφθησαν, ότι η ΑΠΟΓΝΩΣΗ στην οποία οδηγήθηκαν οι έλληνες, δεν είναι διαχειρήσιμο μέγεθος.

* O Ioρδάνης Ελευθεράκης είναι κατ΄αρχήν καλός φίλος. Και φυσικά αρχιτέκτονας μηχανικός και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ

3 σχόλια:

  1. ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ" ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΞΩ.
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!!!!!
    ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρόλο που ο Ιορδάνης έχει διαταλέσει και Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ και τα έχει ζήσει τα προβλήματα από κοντά, χωρίς εγώ να γνωρίζω ότι έχει αντιδράσει ποτέ σε αυτά που σίγουρα έβλεπε και ζούσε εκεί μέσα, θα τον θεωρήσω κι αυτόν σαν κι εμάς (που ψηφίζαμε τόσα χρόνια αυτό το χώρο χωρίς να έχουμε ιδέα του τί παιζότανε) άτομο που δεν συμμετείχε στο σύστημα αξιών που ίσχυε στο ΠΑΣΟΚ (αν είναι δυνατόν Ιορδάνη...) και θα του δώσω συγχαρητήρια για το άρθρο του, παρόότι το θεωρώ λίγο αργοπορημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΒΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ2 Οκτωβρίου 2011 στις 8:25 π.μ.

    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΛΗΘΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ .ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΥΛΙΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή