Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ισαακίδης: ‘Τέλος η δωρεάν υγεία στην πρωτοβάθμια περίθαλψη’!


‘Τελειώνει η δωρεάν περίθαλψη των ασφαλισμένων με τον νέο οργανισμό (ΟΕΕΠΥΥ) που εφαρμόζεται από την ερχόμενη Δευτέρα’. Αυτό τόνισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Μάκης Ισαακίδης, παρουσία του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Κ. Μακεδονίας κ. Βογιατζή, της προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Καλοϊδου και εκπροσώπων των φυσικοθεραπευτών του νομού (οι οποίοι επίσης μετέχουν στη 48ωρη απεργία των γιατρών, σήμερα και αύριο). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΗ, το νέο σύστημα αγγίζει το 95% των ασφαλισμένων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ) και προκαλεί στρεβλώσεις που θα...
φέρουν αναστάτωση στην παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης (π.χ. καθυστέρηση στα ραντεβού ως και 7 μήνες). Ο κ. Ισσακίδης τόνισε ότι ο νέος οργανισμός θα απασχολήσει 15.000 γιατρούς που θα αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα και θα εξετάζουν κατά μέσο όρο 2.500 ασθενείς τον μήνα (λιγότερο από ένα ευρώ ανά επίσκεψη)! ‘Αν αυτό δεν είναι απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος, τότε τι είναι;’, τόνισε.
Οι προτάσεις του ΙΣΗ:
-          Ελεύθερη επιλογή γιατρών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη
-          Ιατρική αμοιβή κατά πράξη και κατά περίπτωση, χωρίς μισθωτή σχέση εργασίας
-          Πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
‘Αν οι προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στις οποίες συναινούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων’, έκλεισε ο κ. Ισαακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου