Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Χτενια Γκραντινέ. Συνταγή από τον κ. Δημήτρη Μάντσιο


Αγαπητοί φίλοι είναι πανεύκολο να φτιάξουμε χτένια γκραντινέ ένα πολύ γευστικό μεζέ για να συνοδέψετε αυτοκρατορικά το τσιπουράκι σας η το δροσερό σας λευκό κρασί
Θα τα φτιάξουμε χρησιμοποιώντας 4 μεγάλα χτένια, 1 κουταλιά πέστο βασιλικού, φρυγανιά θρυμματισμένη, το χυμό ενός λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι με αρωματικά βότανα της αρεσκείας μας. Χτένια μπορούμε  να
βρούμε φρέσκα αλλά και τα κατεψυγμένα ειναι εξίσου καλά αρκεί να έχει διατηρηθεί η αλυσίδα της ψύξης
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανοίγουμε τα χτένια τα αλείφουμε με το πέστο βασιλικού και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε ώσπου να γίνουν ροδοκόκκινα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο ραντίζουμε με λεμόνι και σερβίρουμε συνοδεία τσίπουρου ή δροσερού λευκού κρασιού.
Καλή σας απόλαυση
Με τιμή
Δημήτρης Μάντσιος
www.esperideshotel.gr
2o χιλ Νάουσας προς Σ.Σ.
Τ.Θ. 99 Τ.Κ 592 00
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250
fax  2332022212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου