Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Θετικές εξελίξεις στην οικονομία βλέπει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


Νέα επιχειρηματικά προγράμματα με στόχο την ενίσχυση κυρίως της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και σημαντικά κίνητρα για την προώθηση νέων επενδυτικών σχεδίων ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠαΣοΚ...
ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι έως το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί αναλυτικό πρόγραμμα ύψους 150 εκατ. ευρώ, το οποίο θα απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, με στόχο την προώθηση πρωτοποριακών επιχειρηματικών σχεδίων και τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει, είπε, είναι ότι το σχετικό site (http://www.startupgreece.gov.gr) που λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα δέχτηκε ήδη περίπου 1.400 επισκέψεις.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε παράλληλα ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για τα επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου, “τα οποία θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν, προκειμένου να προχωρήσουν”. Εξήγγειλε επίσης περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων, λέγοντας πως “όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα διεκπεραιώνονται μέσα από την υπηρεσία "μιας στάσης".
Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο υπουργός δήλωσε πως “παρά τις προβλέψεις η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά τους εταίρους της στην Ε.Ε., τις αγορές και όλο τον κόσμο”. Υπογράμμισε ότι “έπειτα από εννέα ολόκληρα τρίμηνα, σχεδόν μετά δυόμισι χρόνια, έχουμε θετικό πρόσημο 0,8% στο ΑΕΠ της χώρας. Έχουμε μία μικρή κάμψη κατά 0,6% στον πληθωρισμό και σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 35% στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και συνολικά 11% το 2010. Η αύξηση αυτή”, τόνισε, “είναι ένα μήνυμα ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις στη χώρα παλεύουν να ορθοποδήσουν, είναι ισχυρές, διαθέτουν ποιότητα, υψηλή πιστοποίηση, ανταγωνιστικότητα και απευθύνονται στις πιο δύσκολες αγορές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου