Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Περί σεβασμού στο δημόσιο χρήμα........κ. Άγγελε!!!!!! Γράφει ο Δημήτρης Σπαθάκης

Αφού τα φάγανε οι ιδιώτες μαζί με πολιτικούς, ξαφνικά ανακάλυψαν τώρα το σπάταλο Δημόσιο Τομέα και ζητάνε κι άλλες περικοπές. Φυλακή και δήμευση περιουσιών όμως δεν βλέπουμε ακόμη.Αποκαλύφτηκε  λοιπόν «κόκκινος» οικονομικός απολογισμός σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Real News» έφερε στο φως της δημοσιότητας έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.
Τότε, ο υφυπουργός, Πέτρος Δούκας, είχε
διατάξει έρευνα, ώστε να ανακαλύψει τα χρέη του Δημοσίου. Αυτά δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, καθώς προτεραιότητα της εποχής αποτελούσε η «εθνική περηφάνια».
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, βρέθηκαν τεράστιες οικονομικές αποκλίσεις σε πολλά Ολυμπιακά έργα. Για παράδειγμα, το Ολυμπιακό Στάδιο κόστισε 12.771% παραπάνω από όσα δηλώθηκαν επίσημα. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν 3.100.000 ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος άγγιξε τα 399.000.000 ευρώ! Το Παναθηναϊκό στάδιο παρουσίασε αντίστοιχη απόκλιση ύψους 3.733%.
Στην σχετική μελέτη αναφέρεται πως το Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης είχε 6.073% παραπάνω πραγματικά έξοδα, 4.009% το Ολυμπιακό Στάδιο Πάτρας και 1.029% το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γουδίου. Φυσικά, το δημόσιο έχει χρεωθεί το πραγματικό κόστος όλων των παραπάνω, όχι αυτά που δηλώθηκαν.
Η «Real News» συμπληρώνει πως πολλά από τα «υποτιμημένα» έργα έχουν εγκαταλειφθεί μετά την συγκεκριμένη παγκόσμια διοργάνωση. Μάλιστα, πολλά από αυτά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Για την αντιγραφή
Σπαθάκης Δημήτρης

2 σχόλια:

  1. Μου αρέσει πραγματικά το site σας. Εξαιρετική περιεχόμενο. Παρακαλώ συνεχίστε την απόσπαση αυτών βαθιά περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΒΕΛΟΝΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ[ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ]. ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΙΛΙΓΚΟΥΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή