Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ CITY


Παρουσία λιγοστών εμπόρων (μετρήσαμε λιγότερους από 40) πραγματοποιήθηκε στο “CITY” η κοπή της βασιλόπιτας του Εμπορικού Συλλόγου. Ιδού κάποιες από τις τοποθετήσεις των παρισταμένων:
  • Ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός επανέλαβε τη γνωστή επωδό ότι όλοι συμβάλαμε στην πορεία της χώρας (δεν μπορεί, κάποιος κάποια στιγμή θα αντιμιλήσει!), αναφέρθηκε στη λειτουργία μόνιμης έκθεσης τοπικών προϊόντων στο υπό κατασκευή έργο στα βαφεία της παλιάς Βέτλανς και ζήτησε τις προτάσεις των εμπόρων στην υπό σύνταξη κυκλοφοριακή μελέτη.
  • Ο αντιδήμαρχος Μανόλης Βαδόλας προέτρεψε τους συναδέλφους εμπόρους να κάνουν περιορισμένες και στοχευμένες αγορές μέσα στο 2011.
  • Ο έμπορος Ηλίας Κοτσικίδης παρενέβη και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά κανάλια και τον τρόμο που εκπέμπουν στην αγορά. (Αργότερα μας είπε ότι το καλοκαίρι, όταν δεν υπάρχουν οι τηλεοπτικές εκπομπές, η κίνηση ανεβαίνει θεαματικά!)
  • Ο πρόεδρος του Εμπορικού Άγγελος Κάλλης χαρακτήρισε εύστοχα… υπαναπτυξιακό το νέο αναπτυξιακό νόμο.
  • Ο τιμώμενος καλεσμένος γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Γιώργος Καρανίκας είπε αρκετά ενδιαφέροντα:
- Οι παλιοί έλεγαν ότι το εμπόριο αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει…
- Ο δήμος πρέπει να βοηθήσει φτιάχνοντας ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο το κέντρο της πόλης, με χώρους στάθμευσης, ασφάλεια και ψυχαγωγία…
- Υπάρχει το κρατικό κίνημα «δεν πληρώνω» και το εμπορικό «πληρώνω και ξαναπληρώνω»…
- Γιατί το κράτος ζητά και παίρνει επιμήκυνση για τον δικό του δανεισμό και όχι εμείς για τους δικούς μας;
- Είναι ένα εργαλείο καταστροφής μας η τηλεόραση…
- Γιατί να φτάσει στο σημείο να παρακαλά ο εκάστοτε Χρυσοχοϊδης τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές να μειώσουν τις τιμές;
Επίσης, έγινε συζήτηση για να ανοίξουν τα καταστήματα στις αποκριές, αλλά και για να οργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ασφαλιστικό, το τραπεζικό, το φορολογικό και τα άλλα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των εμπόρων. Το φλουρί της κεντρικής βασιλόπιτας το κερδίσαμε ( ελλείψει αυτού φυσικά!!) οι δημοσιογράφοι, ενώ στα πιτάκια τυχερή ήταν η κ. Φωτεινή Χαρατσιάρη, που κέρδισε μια υπέροχη εικόνα του Οσίου Θεοφάνη, Πολιούχου και Προστάτη Αγίου του ΕΣΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου