Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πληροφόρηση και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες θα φέρει το Agro-polis. Μέσω του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Γνώση, καινοτομία, εκπαίδευση, ποιότητα, περιβάλλον, τεχνολογία και πιστοποίηση, είναι οι λέξεις κλειδιά με τις οποίες το Επιμελητήριο Ημαθίας, δια του προγράμματος Agro-polis, προσδοκά να «ξεκλειδώσει» την αγροτική οικονομία του Νομού. Το Agro-polis είναι ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας μιας περιοχής μέσω συνεργασιών φορέων από πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και το Ισραήλ, το οποίο έχει
προηγμένη τεχνογνωσία στα αγροτικά θέματα και στις καλλιέργειες, είναι μια χώρα την οποία δεν έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση, έχει κεφάλαια και είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στον Αγροτικό Τομέα.
Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της δράσης Agro-polis ανέλαβε το Επιμελητήριο Ημαθίας, με πρώτη, την σύσκεψη που έγινε παρουσία του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη μετά και την επίσκεψη στο Ισραήλ και εν’ όψει της διακυβερνητικής συνάντησης μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο.
Στην ουσία, μέσα από το Agro-polis θα μπορεί να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους στην αγροτική οικονομία, με ένα δίκτυο συνεργαζόμενων χωρών, για την ενίσχυση της κάθε περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επιδοτήσεις ή οικονομικές ενισχύσεις, αλλά είναι μία δράση η οποία θα ωφελήσει τους αγρότες, τους μεταποιητές ή όποιους άλλους εμπλεκόμενους με τον αγροτικό τομέα, μέσα από νέες τεχνολογίες, νέες καλλιέργειες, νέες μεθόδους άρδευσης ή συγκομιδής κ.λπ. Το Επιμελητήριο ως φορέας θα μεσολαβεί ώστε να φτάνει η πληροφορία και η ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες στους ενδιαφερόμενους ή στον τελικό χρήστη-καταναλωτή.
Για όλα αυτά βέβαια θα ακολουθήσουν προφανώς ενημερωτικές ημερίδες ή συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διοχετευθεί η πληροφορία, να εκδηλωθεί το ανάλογο ενδιαφέρον ιδιωτών ή επιχειρήσεων και να ξεκινήσει η υλοποίηση των στόχων του Επιμελητηρίου και του Agro-polis.


laosver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου