Μπορεί η περίοδος του τρύγου να τελείωσε, αλλά η φωτογραφία που επεξεργαστήκαμε με το gemini της google μας δίνει μια άλλη εποχή στο "πάτημα" των σταφυλιών. Αντίστοιχη τεχνική την θυμάμαι στο ισόγειο του αλησμόνητου Σταύρου Γουργουλιάτου, όταν οι εργάτες, αφού έπλεναν τα πόδια τους, πατούσαν τα σταφύλια και από τον τεράστιο κάδο έβγαινε στο κάτω μέρος, μούστος. Αυτή ήταν η παραδοσιακή μορφή ροής του μούστου που θα γινόταν ξινόμαυρο. Οι σημερινές τεχνολογίες φυσικά εξέλιξαν το κρασί της Νάουσας, δημιουργώντας καλύτερες γεύσεις.
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου