Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Ο Γιώργος Τασιώνας για τα ψηφιακά υδρόμετρα στις κοινότητες της Νάουσας

 


Το τελευταίο διάστημα τοποθετούνται ψηφιακά υδρόμετρα στις Κοινότητες του Δήμου μας και επειδή πολλά ακούγονται, θα αναφέρω τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας . Όντως η

προηγούμενη διοίκηση βρήκε χρηματοδότηση για αυτό το έργο εντάσσοντας το μαζί με την Τηλεμετρία 2  και το νέο δίκτυο της πόλης, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το έργο αυτό όμως των ψηφιακών υδρομέτρων μαζί με την Τηλεμετρία 2 σχεδιάστηκαν με σκοπό την εποπτεία του νερού στο δίκτυο δηλαδή το να έχει η επιχείρηση εικόνα των κυβικών από την αρχή του δικτύου μέχρι και εκεί που καταλήγει το νερό. 

Επουδενί το έργο δεν σχεδιάστηκε για να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης. Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Νικόλαος Καρανικόλας και εγώ ως τότε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, δεσμευτήκαμε ότι ΔΕΝ θα γίνει καμία αλλαγή στην χρέωση του νερού σε καμία Κοινότητα του Δήμου μας. Αυτό που μένει τώρα είναι να μας εξηγήσει η νέα διοίκηση της επιχείρησης, την τιμολογιακή πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει. 

Τέλος με γνώμονα πως η Νάουσα, ο Κοπανός και η Χαρίεσσα υδροδοτούνται με φυσική ροή πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνουν την ΔΕΥΑΝ με το κόστος του ρεύματος των γεωτρήσεων, εστιάσαμε σε αυτό και ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε μελέτες για την κατασκευή αγωγών ύδρευσης ώστε όλος ο Δήμος να υδροδοτείται με φυσική ροή μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα έξοδα της επιχείρησης και ευελπιστώντας να μειωθεί και το τιμολόγιο που φτάνει στον καταναλωτή. Ο σχεδιασμός ήταν ο Στενήμαχος και τα Μονόσπιτα να υδροδοτούνται από τις πηγές της Νάουσας και οι υπόλοιπες Κοινότητες Ανθεμίων και η Ειρηνούπολη από τις πηγές του Κοπανού.

1 σχόλιο:

  1. φερνετε το νερο απο την σχολη αριστοτελουσ στην χαριεσσα και εξω απο την κοινοτητα το πετατε στο αυλακι εδω και τρια χρονια .ΑΥΤΗ ΕΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή