Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ο βουλευτής Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 


Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι περήφανη, την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια.

Τιμούμε και γιορτάζουμε το περήφανο «ΟΧΙ» του μικρού αλλά περήφανου ελληνικού έθνους απέναντι σε μια υπερδύναμη της τότε εποχής, που έκανε όλη την ανθρωπότητα να μιλά για τις αρετές, την ανδρεία, την αυταπάρνηση και την δίψα του για ελευθερία.

Τα διδάγματα που απορρέουν από την 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Οι συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων μας και οι πολεμικές περιπέτειες στην Μ. Ανατολή και στην Ουκρανία επιβάλλουν να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καλούμαστε να υψώσουμε το εθνικό μας ανάστημα, λέγοντας πάντα ΟΧΙ σε οτιδήποτε περιορίζει και θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Είμαστε λαός ειρηνικός, αλλά αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με σθένος και αποφασιστικότητα. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στους προγόνους μας όπως είναι οι ήρωες του έπους του ’40, να βαδίζουμε πάντα με το κεφάλι ψηλά, πατώντας γερά στην ιστορική μας κληρονομιά.

Η πατρίδα μας στέκει περήφανα και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και σεβασμού. Αυτήν την παρακαταθήκη καλούμαστε εμείς σήμερα να την αξιοποιήσουμε και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, παραδίδοντας σε αυτές μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου