Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Mimis Nikolopoulos Band στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

 


Δίκτυα μουσικής: μία γλώσσα, πολλοί πολιτισμοί στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου | 20:30 ένα μουσικό ταξίδι από τη Μimis Nikolopoulos Band

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής

Κληρονομιάς 2024, σας προσκαλούμε σε μια μουσική εμπειρία που συνδυάζει πρωτότυπη ορχηστρική μουσική με τραγούδια από όλο τον κόσμο με την μπάντα του Μίμη Νικολόπουλου. Η συναυλία θα αναδείξει τα δίκτυα της μουσικής και την οικουμενικότητά της, εναρμονισμένη με το θέμα των φετινών εορτασμών “Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά”.

Κιθάρες, πνευστά, βιολί και κρουστά δημιουργούν ένα μουσικό παλίμψηστο με παραδοσιακές και μοντέρνες επιρροές, όπως φλαμένκο, τζαζ, ροκ και βαλκανική τσιγγάνικη μουσική.

Από τη μουσική της Μεσογείου μέχρι τη λαϊκή μουσική της Λατινικής Αμερικής, από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων μέχρι τη σύγχρονη ρυθμική, θα απολαύσουμε την οικουμενικότητα της μουσικής γλώσσας και την πολυπολιτισμική κληρονομιά της Ευρώπης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με δωρεάν είσοδο.

Το μουσικό σύνολο απαρτίζουν οι:

Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Ηλίας Δέλλιος (τρομπόνι), Στέφανος Ιωαννίδης (τύμπανα & κρουστά), Θοδωρής Χριστοφορίδης (μπάσο), Ανδρέας Λεοντάκης (ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Χρήστος Δανάς (βιολί), Κώστας Κοντοκοτσάκος (τύμπανα), Μίμης Νικολόπουλος (κλασική κιθάρα, φωνητικά).


Σας περιμένουμε!

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου