Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Η πόλη του «φωτός» και τα έργα του σκότους… Του Στέφανου Κισιώτη


 Είναι βλάσφημα και θλιβερά όσα σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Όσοι γνωρίζουν το περιεχόμενο ζωής που εκπέμπει η γαλλική δημοκρατία, συμπεραίνει ότι μόνον φως δεν εκπέμπει. Και μπορεί το 1828 να άναψαν για πρώτη φορά με αέριο οι φανοστάτες στους δρόμους

του Παρισιού και να φωτίστηκαν, όμως, όπως λέει ο ποιητής: «Ήταν φώτα, χίλια φώτα, μα δεν ήτανε το Φως». 

Από κάποιους τονίζεται υπερβολικά και υπερεκτιμάται, ο γαλλικός διαφωτισμός. Τι πρόσφερε τελικά στους λαούς του κόσμου; 

Την προβολή του ατομισμού, την θεοποίηση του «εγώ», την δημιουργία του καπιταλισμού, ακόμη και την λατρεία και την θεοποίηση του ορθού λόγου. Στις ημέρες μας μάλιστα, σε συνεργασία με τα κέντρα που εκπονούν, και προωθούν τον γουοκισμό, την woke ατζέντα, επιβάλλουν ό,τι το χειρότερο για την ζωή των ανθρώπων πολεμώντας και καταστρέφοντας την παράδοση των λαών και τις αξίες που μέσα στο χρόνο σμιλεύτηκαν. Προβάλλουν διαρκώς δικαιώματα και μια ανεξέλεγκτη ζωή στο όνομα της ελευθερίας. Ο άθεος υπαρξισμός του Σάρτρ, που γαλούχησε ολόκληρες γενιές, στρατεύτηκε στον πόλεμο κατά της χριστιανικής πίστεως. Στηριγμένος και περιχαρακωμένος στον ατομισμό αποφάνθηκε: «ο άλλος είναι η κόλασή μου» εκφράζοντας με απόλυτο τρόπο το περιεχόμενο της κοινωνικής ζωής... Αλλά, αν αυτός ο «Άλλος» είναι γραμμένος με άλφα κεφαλαίο, τότε ο πόλεμος αυτός γίνεται Χριστοκτονία. Το πρόβλημά του είναι ο Χριστός, αυτόν πολεμά, αυτόν μάχεται. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την Θεία αποκάλυψη που επεσήμανε ξεκάθαρα: «ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται»(Α΄Ιω.5,19). Δηλ. κυριαρχείται από τον πονηρό, τον διάβολο. Και γνωρίζουμε ότι ο διάβολος «ανθρωποκτόνος ην απ’ αρχής»(Ιω.8,44). Έτσι η «συμμαχία» όλων αυτών, του γαλλικού διαφωτισμού, της αθεϊστικής διανόησης, του αντίχριστου μένους που κυριαρχεί ως ατζέντα woke, δεν είναι κάτι το αθώο ή το απενοχοποιημένο, αλλά βρίσκεται κάτω από την καθοδήγηση και την επίδραση του πονηρού. Είναι μεθοδευμένα και με συστηματικό τρόπο, στην ουσία τους μόνον, κατά του χριστιανισμού «παντα τα βέλη του πονηρού»(Εφ.6,16), εκεί στοχεύουν. Κι αυτό φαίνεται από την βλάσφημη παράσταση «του μυστικού Δείπνου» που παρουσίασαν. Γιατί αυτή δεν είναι μια απλή «ιδέα», ένα φαγοπότι. Με αυτή την ενέργεια θέλησαν να χτυπήσουν την ουσία της χριστιανικής ζωής, που είναι η κοινωνία με τον Χριστό, το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Αυτό φοβάται ο πονηρός. Έτσι τα όργανά του εκτέλεσαν τις εντολές που έλαβαν. Κι ήταν άσχετος ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η βλασφημία. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι αθλητικοί αγώνες με το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας; Οι αγώνες προέρχονται από την ειδωλολατρική Ελλάδα και ο Μυστικός Δείπνος είναι το κέντρο της χριστιανικής λατρευτικής ζωής. Για να μη φανούν υπερβολικές ή σκοταδιστικές αυτές οι σκέψεις, ας δούμε πώς αντέδρασε ο κατ’ εξοχήν χώρος του διαβόλου. Η εκκλησία του σατανά που υπάρχει στις ΗΠΑ, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια προς την Ολυμπιακή Επιτροπή για την βλάσφημη παράσταση του «μυστικού δείπνου»…. Ιδού το κείμενο:

«Ο Σατανάς εναντιώθηκε στο Θεό ακριβώς όπως ο Θεός εναντιώθηκε στην ανθρώπινη ελευθερία. Αυτή η σκηνή δείχνει ότι η Γαλλία επιλέγει τον άνθρωπο αντί να ακολουθεί τις δεσμευτικές απαιτήσεις του Θεού», ισχυρίζεται με βαρύγδουπο ύφος όλων των σοφών του κόσμου ο Αρχιερέας της Εκκλησίας του Σατανά. O ίδιος ο Peter H. Gilmore αποκάλεσε την Τελετή Έναρξης την καλύτερη της Ολυμπιακής Ιστορίας. Είπε ότι είναι το καλύτερο διεθνές μαζικό event των τελευταίων 50 ετών και ότι φανερώνει την αναγέννηση της ανθρωπότητας. (Τρικλοποδιά 4.8.2024).

Με όσα έπραξαν, ήθελαν να μετρήσουν τις χριστιανικές αντιδράσεις, αλλά και όσες θα προέρχονταν από διαφόρους άλλους χώρους. Η αντιδράσεις μάλλον υπήρξαν υποτονικές. Όμως η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος  βρίσκεται κάπου αλλού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία γνωρίζει τα έργα του διαβόλου και τις όποιες μεθοδεύσεις ακολουθούν αυτός και τα όργανά του. Αυτή την εμπειρία  ζει 2000 χρόνια. Αυτά περιγράφονται στα ιερά κείμενα της Αγίας Γραφής, αλλά και στα κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας στα οποία καταγράφεται η πνευματική εμπειρία των Αγίων μας, οι οποίοι μελέτησαν στον εαυτό τους την λυσσασμένη επιθετικότητα του διαβόλου και των δαιμόνων εναντίον τους και ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο πολέμησαν και νίκησαν  τον πονηρό και τα έργα του με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Έτσι γνωρίζουμε τις «μεθοδεύσεις» του πονηρού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε πιστός  μπορεί και σήμερα να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα και τις σύγχρονες παγίδες που στήνει ο διάβολος. Κι αυτός ο αγώνας γίνεται όπως παλιά, με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, με την συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας και ιδιαίτερα με την συμμετοχή στην Θεία Κοινωνία, όπου ο πιστός γίνεται Χριστοφόρος και Πνευματοφόρος και δύναται «τα βέλη τα πεπυρωμένα του πονηρού σβέσαι»(Εφ.6,16).

Πόσο αγνοούν το περιεχόμενο της εν Χριστώ ζωής οι ποικίλοι, παλαιότεροι και νεότεροι, πολέμιοι της Εκκλησίας! Βρήκαν την ευκαιρία με την Ολυμπιάδα στο Παρίσι να βγάλουν τα εσώψυχά τους και να τα παρουσιάσουν κατά την περίοδο της Θείας του Χριστού Μεταμορφώσεως και του Πάσχα του καλοκαιριού!! 

Κατά την εορτή του μοναδικού και πραγματικού Φωτός που μεταμορφώνει, ανακαινίζει, αγιάζει και θεοποιεί τον άνθρωπο, αλλά και κατά το Πάσχα του καλοκαιριού, όπου ο θάνατος μεταποιείται σε ύπνο «φυσίζωο» και «όχημα» το οποίο μεταφέρει τον άνθρωπο προς την Ζωή. Η Θεοτόκος «μετέστη προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής…». Η Μητέρα της όντος Ζωής, του Υιού και Λόγου του Θεού, του νικητή του θανάτου και του Άδη. Έπεσαν οι άφρονες πάνω στην αλήθεια της Εκκλησιαστικής Ζωής η οποία γιορτάζεται – πανηγυρίζεται και το καλοκαίρι, αλλά και σε κάθε Θεία Λειτουργία, όπου Ανάσταση και Πεντηκοστή, μέσα στον Μυστικό Δείπνο συνταιριάζουν και ανακαινίζουν και καινοποιούν και θεώνουν όσους συμμετέχουν… Και είναι πολλοί οι συμμετέχοντες… Γι’ αυτό είναι βλασφημία και εωσφορική – δαιμονική ενέργεια όσα έπραξαν τα μέλη της γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η γαλλική κυβέρνηση τελικά. Μέσα από τις δυο αυτές εορτές του καλοκαιριού η Εκκλησία δίνει για μια ακόμη φορά  απάντηση στα δυο βασικά ερωτήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους: Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής και τι γίνεται ο άνθρωπος μετά τον θάνατο. 

Η αντιμετώπιση όλων αυτών πρέπει να είναι πνευματική. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία επίσημα και οι πολίτες ως μέλη της Εκκλησίας πρέπει να σιωπούν και να ανέχονται τους κυβερνώντες και όσους δρουν αντιχριστιανικά. Επιβάλλεται αντίδραση. Τα δικαιώματα πρέπει να είναι σεβαστά από όλους και για όλους.      

Με στοιχεία αποκαλύπτεται πως υπάρχει διωγμός προς την χριστιανική πίστη. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, και αφορά στο 2021, οι βεβηλώσεις θρησκευτικών χώρων στην Ελλάδα αφορούν στο 97,89%  σε Ορθόδοξους ναούς. Επίσης πάνω από 360 εκατ. χριστιανοί διώκονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή υπάρχει σεβασμός προς τον μωαμεθανισμό. Κανείς δεν τολμά να θίξει την μουσουλμανική θρησκεία στην Ευρώπη, στη Γαλλία … στην πατρίδα μας!!!

Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να ετοιμαζόμαστε πνευματικά, για να αντιμετωπίσουμε μια γενικευμένη αντιχριστιανική δράση. Στην εορτή του αποστόλου Ματθία διαβάζουμε: «αι αστραπαί των δογμάτων σου, πάντας φωτίζουσαι, πάντας οδηγούσαι, τους πριν καθεύδοντας εν νυκτί της ματαιότητος και εν σκότει πάσης αθεότητος». (Εσπ.στιχ.9ης Αυγ.).

Αυτό απαιτεί Πνευματική εγρήγορση, θωράκιση πνευματική, με τα «μέσα» που διαθέτει η Εκκλησία. Θεολογική - Πνευματική κατάρτιση, γνώση όσων συμβαίνουν στον κόσμο, ακολουθώντας την ζωή των Αγίων μας, οι οποίοι έλαμψαν σε κάθε εποχή με την Χάρη και την δράση τους. Είναι σίγουρο ότι οι νόμοι της πολιτείας θα γίνονται περισσότερο αντιχριστιανικοί. Παράδειγμα πρόσφατο, η θέσπιση του «γάμου» των ομοφυλοφίλων που τον ψήφισαν κυρίως οι ονομαζόμενοι «χριστιανοί» βουλευτές…

Θα απαγορεύσουν την ελεύθερη κριτική με απειλές και ποινές… Όμως «ο λόγος του Θεού ου δέδεται».(Β΄Τιμ.2,9). Γι’ αυτό ο Κύριος μας είπε: «γνώσεσθε την αλήθεια  και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς».(Ιω.8,32) Γιατί η Αλήθεια είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Αλλά και η διοικούσα Εκκλησία, οι επίσκοποι και κυρίως οι ιερείς μας πρέπει να κατηχήσουν και να οικοδομήσουν τους πιστούς και να τους    προετοιμάσουν πνευματικά, ακόμη και για επερχόμενους διωγμούς… Η κάθε εποχή έχει τα προβλήματά της. Η πνευματική προετοιμασία είναι ο τρόπος, για να κρατήσουμε την πρέπουσα στάση.

Η Εκκλησία και τα μέλη της δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Η Αλήθεια είναι μόνον ο Χριστός. Οι ιδεολογίες  και οι πολιτικοί κάθε αποχρώσεως ακολουθούν και εφαρμόζουν εντολές, όπως αυτή της woke ατζέντας,  που λαμβάνουν πλέον από συγκεκριμένα «κέντρα». Δια τούτο πρόσχωμεν…!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου