Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Άγγελος Τόλκας:Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πολιτικό κεφάλαιο.

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πολιτικό κεφάλαιο. Τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι κοντά του. Αυτές τις θλιβερές εικόνες εκπέμπουν ενόψει ΔΕΘ. Ελάχιστα πράγματα μπορεί κανείς να περιμένει.

Ένας ισχυρός και ανανεωμένος προοδευτικός χώρος, η απάντηση στον Μητσοτακισμό,  θα όφειλε να έχει έτοιμο σχέδιο, ως απάντηση σε όσα ζούμε από το 2019. Όχι να λέει απλά μείωση ΦΠΑ που πια δεν πείθει. Η κατάσταση είναι πολύ πιο κρίσιμη και απαιτητική από τη μείωση απλά του ΦΠΑ. 

Ριζοσπαστικές προτάσεις, σχέδιο διάσωσης της χώρας, σταθερότητα για ανάπτυξη. 

Οι κρίσιμες απαντήσεις της προοδευτικής παράταξης μπορούν να συμπυκνωθούν στις παρακάτω προτεραιότητες:

1. Να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Οι δομές ελέγχου της εξουσίας, οι  θεσμοί, οι ανεξάρτητες αρχές, η λειτουργία των εξουσιών. Να υπάρξει σχέδιο αντιμετώπισης της διαφθοράς και πρόταση για το πολιτικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο. Όλα αυτά δηλαδή που από το 2019 χρησιμοποιούνται για να εδραιώσουν την εξουσία Μητσοτάκη.

2. Να επαναφέρουμε θεμελιώδεις προσωπικές ελευθερίες και δικαιώματα για τους Έλληνες πολίτες. Η διακυβέρνηση της ΝΔ έχει περιορίσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την ψυχική υγεία, την δημόσια εκπαίδευση, έχει επιτρέψει την ευνοιοκρατία, έχει αναπτύξει ένα συστηματικά οργανωμένο δίκτυο εξαγοράς ψήφων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια κοινωνία όπου οι προσωπικές ελευθερίες υποτάσσονται στα συμφέροντα λίγων κι εκλεκτών.

3. Να ξαναδώσουμε πνοή, ευημερία και ικανοποίηση στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας που περιθωριοποιείται και αναγκάζεται να μην έχει προσδοκίες. Η ΝΔ έχει αυξήσει με σχέδιο το κόστος για τη μεσαία τάξη ώστε να συγκεντρώσει τον εθνικό πλούτο (δισεκατομμύρια) προς τις οικονομικές ολιγαρχίες και κολλητούς.  

4. Να αποδείξουμε ταυτόχρονα ότι έχουμε την επάρκεια για να διαχειριστούμε καλά τα δημόσια οικονομικά, ανάλογα και με την εμπειρία των υψηλών  πλεονασμάτων που κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα. Και ότι θα προχωρήσουμε με ένα σχέδιο που να καθιστά σαφές ότι τα δημόσια οικονομικά θα είναι πειθαρχημένα και θα αποδίδουν υπέρ των πολλών και όσων έχουν ανάγκη. Αλλά και να συμφωνηθεί από τώρα ένα σχέδιο αντιμετώπισης οικονομικής κρίσης στην οποία μας οδηγεί ο σημερινός Πρωθυπουργός.

5. Να συντονισθούν όλες οι εθνικές δυνάμεις με στόχο την αναπτυξιακή αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας, απέναντι στην παραμέληση και παρακμή σε μεγάλα τμήματα της χώρας μας.

Με την εποχή Μητσοτάκη πρέπει να χαθεί και ο πολιτικαντισμός, η κοροϊδία, η αυταρχικότητα, η ασέβεια προς τη νομιμότητα και το «Σύνδρομο του Ίκαρου». Όποιος ακόμη τα μετέρχεται έχει ήδη χάσει την αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου