Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αρχιτεκτόνων Τοπίου στο πάρκο της Νάουσας

 


Το Δημοτικό Πάρκο της  Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ERHG ( European Route of Historic Gardens), επισκέφτηκαν την Πέμπτη 4/7/2024 η Πρόεδρος

Δρ. Λένα Αθανασιάδου και η Γενική Γραμματέας Δρ. Όλγα Μπακιρτζή του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου – ΠΣΑΤ. Τις υποδέχτηκε ο Δντης Περιβάλλοντος το Δήμου κος Μπάμπος Νικόλαος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση καθώς και η φωτογράφιση του Δημοτικού Πάρκου, που συγκαταλέγεται στους 30 αξιολογότερους Κήπους και Πάρκα της Ελλάδας και πρόκειται να συμπεριληφθεί στην επικείμενη έκδοση του ΠΣΑΤ ‘Ιστορικοί Κήποι και Πάρκα’.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Κα Λένα Αθανασιάδου, ιδρύτρια και συντονίστρια της ομώνυμης Ομάδας Εργασίας για την έκδοση του ΠΣΑΤ, το Ιστορικό Δημοτικό Πάρκο Νάουσας ήταν η έμπνευση και το έναυσμα για την καταγραφή και αναγνώριση  σημαντικών ιστορικών Κήπων και Πάρκων της Ελλάδας από τους Αρχιτέκτονες Τοπίου και οδήγησε στην απόφαση της δημιουργίας της έκδοσης. Τα λήμματα των 30 κήπων και πάρκων γράφουν Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου και με την Υποστήριξη του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή. Το βιβλίο αναμένεται να εκδοθεί το 2025. Η φωτογράφιση έγινε από τον φωτογράφο Δημήτρη Δαγκαλίδη και τη Λένα Αθανασιάδου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου